Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Продължава изграждането на индустриални зони у нас в открит диалог с бизнеса
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 09.03.2021Коментари (0)1666
©
Изграждане на регионални индустриални зони за развитие на бизнеса, привличането на външни инвеститори, разкриването на високоплатени работни места. Тези приоритети са сред заложените в програмата на ГЕРБ за следващ мандат на управление. Това коментира кандидатът за народен представител Деница Николова при посещението си в Индустриален и логистичен парк-Бургас. Заедно със колегите от листата Севдалина Турманова и Венелин Радев тя разгледа Зоната, която в последните години успя да привлече множество инвеститори и продължава да се развива. Кандидатите за депутати се срещнаха с управителя на Индустриалния парк Георги Кузманов, със Златина Георгиева, директор на правната дирекция на общината Бургас и с представители на различните предприятия и фирми.

"Откритият диалог с бизнеса е важен, обърнати сме към него в търсене на още по-успешни формули за взаимодействие. Тенденцията за доизграждане на индустриални зони, включително в област Бургас, ще даде допълнителен тласък за привличане на допълващи инвеститори. Чрез европейското финансиране осъществяваме контрол върху "сивия“ сектор и борбата ни в тази посока продължава. Работата ми по отношение на регионалната политика е в посока да намерим най-добрите възможности за развитие на икономическия сектор. Към това добавяме и инфраструктурната осигуреност – много добър модел е този индустриален парк. Колкото до изграждане на нови, производствени мощности – често задаван въпрос, държавата може да осигури стимул чрез европейското финансиране под формата на нисколихвено кредитиране“, поясни Николова, зам.-министър в МРРБ в мандат 2017-2021 г.

"Целите ни по отношение на индустриалните ни зони са последователни. Подкрепяме и усилията на община Бургас в тази посока - при оформянето на бюджета на Бургас за 2020 г. като приоритет кметът Димитър Николов посочи развитието на Индустриалните зони. Те са в няколко посоки – Българово, "Меден рудник“ - край пътя Бургас-Созопол, както и към квартал Ветрен. Ще продължим да работим за засилване на връзката между образованието и бизнеса, за да може младите хора да намират своята реализация в България и в своите населени места. Специалностите в учебните заведения трябва да са свързани с подготовка на качествени кадри за пазара на труда“, заяви Севдалина Турманова.

Деница Николова сподели още, че в програмата за управление на ГЕРБ е заложено нова мрежа стратегически индустриални паркове, подкрепена с 415 млн. лв. публична инвестиционна програма. "Сред акцентите ни са още дигитална трансформация на публичния сектор, ще се стремим и  минималната заплата в края на мандата да бъде поне 1000 лв., а средната поне 2000 лв.“.

Присъстващите зададоха въпроси, свързани с възможностите за кандидатстване и финансиране по различни програми, мерките за бизнеса, свързани с пандемията, както и представиха свои идеи за развитие. Кандидатите за депутатите коментираха по време на срещата и други акценти от националната и регионална програма за управление. Сред тях бяха изграждането на четирилентови пътища от Бургас до по-малките населени места, инвестиции в образование и здравеопазване, рестарт на програмата за саниране.

Деница Николова и Севдалина Турманова разгледаха и две от предприятията в Индустриален и логистичен парк-Бургас. Те се запознаха с процеса на работа, с изградената инфраструктура и възможности за надграждане на производствата. Срещите преминаха при спазване на всички противоепидемични мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: