Продължава изпълнението на дейностите по проект "Етнокалейдоскоп"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:11 / 26.01.2017
936
Продължава изпълнението на дейностите по проект "Етнокалейдоскоп"- КП 33.15 - 2016 от Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас, финансиран от ЦОИДУЕМ.

Включените деца и ученици от български и арменски произход посетиха арменската апостолическа православна църква "Сурп Хач". Те с интерес слушаха разказа на арменския свещеник Бохос Микаелян, който отскоро е в България, и на клисаря Карник Ктикян.

Служителите на храма им разказаха, че "Сурх Хач" е най-старият храм в Бургас, построен още през 1853 г., и в него е присъствал на тържествен молебен за здравето и победата на руските войски самият полк. Лермонтов - освободителят на Бургас и предводител на "Летящия отряд", с офицерите от своя щаб.

Многократно Армения е загубвала своята държавност, но никога не е загубвала своя език и вяра. Те са станали опората на арменския народ, разпръснат по целия свят.

Затрогващ бе разказът на свещеника за историята на арменската апостолическа православна църква, устояла на гоненията и османския геноцид, както и на опитите на съветската власт да я обезличи и заличи от съзнанието на вярващите православни арменци.

Всеки един от от присъстващите - деца, ученици и ръководители, бе благословен от отец Бохос Микаелян, който пожела на всички здраве, успех в училище и ползотворна работа за завършване на проекта. И тъй като посещението в храм "Сурп Хач" бе в края на новогодишните за арменския народ празници, децата бяха приятно изненадани с лакомства, осигурени от Църковното настоятелство на храма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).