Продължава сагата около "Гъбката" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:19 / 07.03.2023
3590
Продължава казусът около "Гъбката"в Бургас, предаде репортер на "Фокус". Припомняме, че преди месец пост в социалните мрежи, публикуван от наемателя на заведението, което се намира в Морската градина, предизвика реакциите на бургазлии.  

Според него важният за града обект скоро може да остане в историята. Наскоро той изпрати и позиция до медиите срещу Стефан Дубаров, директор на ТД "Зора", в което се посочва: "Със стремежа си да упражнява натиск и психически тормоз над дългогодишния персонал, през почивните дни от 01.03.23г до 04.03.23г ежедневно идва до обекта, прави снимки и демонстративно показва присъствието си, също така ми нареди устно до 3 дни Гъбката да изчезне. Спира колата си по “мутренски" на тротоара до пешеходна пътека в нарушение на правилника за движението, застрашавайки живота на пешеходците. Запуши изцяло тротоара. Като високопоставено лице на общ. Бургас, трябва да бъде за пример как се спазва реда, закона и дисциплината или той е недосегаем и е над закона?! С настоящото писмо аз и други възмутени граждани настояваме незабавно да бъде освободен от този пост и да не злепоставя община Бургас повече".  

По-рано от администрацията изпратиха своята позиция по случая: "Гъбка в Морската градина е имало и ще има. Обектът е там от десетилетия. Но той никога не е завеждан документално като общинска собственост. Нещо повече. Именно за да остане на мястото си, Община Бургас е дала възможност да са наема земята под Гъбката. Въпреки че е на територията на Морската градина. А нея Община Бургас пази строго от автомобили и голям брой заведения. Наемателите на тази площ са се сменяли през годините, но никой не е посягал на Гъбката. На 28 февруари изтича срокът на разрешителното за стопанисване". От там добавиха, че след тази дата е имало 3-дневен обжалваем срок за доброволно премахване от наемателя. Това не се е случило, затова сега започва административна процедура.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).