Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Продължават събитията по повод годишнината на Английска гимназия в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:37 / 29.03.2021Коментари (0)2443
©
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Въпреки онлайн обучението, което тече в момента, продължават събитията по повод половин век Английска гимназия в Бургас. Затруднената среда не спира учениците да демонстрират наученото и да търсят нови начини да представят пред света това, което им дава елитната гимназия.

Само преди дни учениците от 9 и 10 клас от паралелките с изучаване на португалски и китайски език в АЕГ "Гео Милев“ се включиха в двуезична авантюра. В събитието, което е част от юбилейния календар на половинвековната гимназия, десетокласниците от паралелката с португалски език представиха интересни факти и моменти от историята на Португалия с превод на английски език. Информацията, поднесена по интригуващ начин, успя да заинтригува и участници, и зрители. Бягайки от скучни статистики, учениците, наред с важните икономически и туристически данни на Португалия, не пропуснаха да споменат любопитния факт, че Джеймс Бонд е "роден“ именно там. Историята разказва, че Ян Флеминг като британски агент среща в Португалия двойния агент- сърбина Душко Попов и по-късно именно той става прототипа на агент 007. Деветокласниците от паралелките с китайски език от своя страна направиха пътешествие около храната, културата и историята на Китай. Зрителите научиха какво е ханфу култура, как се приготвя патица по пекински и какви са последните тенденции сред тийнейджърите в Китай. Всички участници показаха не само уменията си да общуват на екзотичните езици, но и искрен интерес към държавите, които представиха.

В последните дни бяха проведени онлайн обучителни семинари и презентации, които отново са част от събитията по повод 50-годишнината на гимназията. На 17 март Бионсе Бутева от XI д клас представи интригуващ историко-географски поглед на житейския и творчески път на Гео Милев в презентация, изготвена от Станимир Стоянов от XII д и Слави Николов от IX д. На 24 март бе проведен уебинар за финансова грамотност, организиран от учебната компания "Green REBORN“. Целта на младите предприемачи бе да споделят с по-широк кръг наученото в процеса на дейността на двете учебни компании на АЕГ “Гео Милев" – УК "Reborn и УК "Green REBORN“. На уебинара присъстваха повече от 130 човека, включително директорът на гимназията- Жаклин Нейчева, която отбеляза високото ниво на професионализъм от страна на партньорите от "Green REBORN“ и оцени  високо организацията на уебинара.

Събитията по повод 50-годишния юбилей на АЕГ "Гео Милев“- Бургас ще продължат до средата на май, когато ще бъде проведен юбилеен концерт в Летния театър. Актуален график може да бъде намерен на страницата на АЕГ "Гео Милев“- гр. Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Борба за влияние в Близкия Изток
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: