Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на Николай

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:30 / 23.03.2015
1311
Прокуратурата поиска максимално наказание за подсъдим за грабеж и убийство, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд-Бургас. Съдът ще обяви в 16 ч. присъда по наказателното дело срещу Тодор Атанасов.

Той е подсъдим за това, че на 18.04.2014 г. на стария междуградски път гр. Карнобат - с. Мъдрино, на границата между землището на гр. Карнобат и землището на с. Сигмен, в близост до отбивката за селото, отнел сумата от 3101,43 лв. - собственост на дружество с ограничена отговорност, от владението на служител на фирмата, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила - пробол го с нож. Деянието е придружено с убийството на служителя на фирмата Николай Христов чрез пробождане с нож, довело до анемия на мозъка и вътрешните органи следствие на острата кръвозагуба.

Окръжен съд - Бургас уважи молбата на бащата на пострадалия млад мъж и го конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото. Съдът прие за съвместно разглеждане предявения от него граждански иск в размер на 400 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. Съдът конституира като граждански ищец и юридическото лице, пострадало от деянието, като прие за разглеждане и неговия граждански иск за 3101,43 лв. имуществени вреди. По молба на подсъдимия Окръжен съд -Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие. Преди това Атанасов призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, че Атанасов умишлено е извършил престъплението. Той споделил за намеренията си пред свидетел по делото, и е обективирал този умисъл чрез действията си. Прокурорът поиска наказанието му да бъде определено при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства, които го характеризират като личност с висока обществена опасност. Държавният обвинител предложи наказание доживотен затвор, като след предвидената по реда на съкратеното съдебно следствие редукция, бъде наложено наказание лишаване от свобода към предвидения максимум от 30 години.

Защитникът на Атанасов пледира, че в действията на подзащитния му няма предумисъл и поиска по-леко наказание. Подсъдимият заяви, че съжалява за стореното и се разкайва.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
23.03.2015 24 г. затвор за убиеца на Николай, ще плаща и 150 000 лв. кръвнина
28.05.2014 Полицаят, разкрил жестокото убийство на Ники, стана "Полицай на месеца"
23.04.2014 Не мина номерът на Тодор за домашен арест, оставиха го зад решетките
23.04.2014 Убиецът на Николай: Извърших деянието, за да се защитя
23.04.2014 Решават дали да оставят убиеца на Николай за постоянно зад решетките
23.04.2014 Убиецът на Николай заличавал кървавите следи с мокри кърпички
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).