Прокурор влезе в бургаската Руска гимназия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:43 / 01.12.2023
5461
Деветокласници от ПГЧЕ "Васил Левски“ в Бургас научиха от първа ръка какво е да бъдеш прокурор. Подробности за работата на държавния обвинител представи прокурор Йорданка Дачева от Апелативна прокуратура-Бургас. Тя прие поканата за учебното заведение и изнесе лекция пред два от класовете.

Прокурор Дачева запозна подрастващите както с особеностите на прокурорската професия така и с дейността и законовите правомощия на съдиите и адвокатите.

Прокурор Дачева разясни на аудиторията каква е наказателната  отговорност на непълнолетните лица. Предостави и примери от нейния личен и професионален опит за наказания на ученици, извършили престъпни деяния.

Част от дискусията между прокурор и ученици бе и темата за престъпленията с наркотични вещества. Вниманието на учениците бе заострено към негативните ефекти от употребата на наркотици, както и на възможните наказания, които те биха получили за държането или разпространението им.

След края на лекцията учениците имаха възможност да се снимат с прокурор Дачева или да си направят снимка за спомен с прокурорски тоги, които магистратът им предостави.    


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).