Промениха наредбата за погребения на домашни любимци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:39 / 22.04.2010
1505
По предложение на Валентин Касабов Общинският съвет на Бургас прие изменение и допълнение към Наредбата за организация и управление на гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на Община Бургас. Промяната е свързана с определянето на места за погребения на домашни любимци.

Решено беше Общинският съвет да определя подходящите места за погребения на домашни любимци на територията на община Бургас по предложение на общинската администрация. От първоначалния текст на докладната отпадна уточнението, според което местата за загробване на домашни любимци са на територията на Гробищния парк на Бургас.

От името на общинската администрация заместник кметът Красимир Стойчев посочи, че има предписание от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Бургас загробването на домашни любимци да става на отделно място. Църквата също е реагирала срещу възможността за загробване и на хора и на домашни любимци в Гробищния парк на Бургас, посочи Стойчев.

Главният архитект на общината Веселина Илиева уточни, че общият устройствен план на Бургас отрежда терен за такова гробище в близост до Гробищния парк. Към момента определеният терен е земеделска земя, неговото предназначение ще бъде конкретизирано с изработването на подробен устройствен план.Бургаските общински съветници одобриха и общинска програма за детето за 2010 година. Тя е изготвена от Комисия за детето към община Бургас, която включва представители на различни институции, ангажирани със защита на децата.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
19.11.2022 Стоян Грозев: Необходимостта от терен за загробване на животни нараства всеки ден
17.11.2022 Ще има ли Бургас най-после легално гробище за домашни любимци?
09.09.2015 Кътът на ужасите в Морската - в историята, правят гробище за домашни
любимци
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).