Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Протестиращи бургаски лекари: Трябва да има респект от закона, не култ към грубата сила
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 07.07.2017Коментари (1)2693
©
"Трябва да има респект от закона, не култ към грубата сила, чиито проявления за съжаление често виждаме в болниците. Повод за днешния протест е непредизвиканото и необяснимо насилие към лекар, който е изпълнил задълженията си перфектно. С протеста искаме да защитим правата на всички работещи в здравеопазването, защото физическата и вербалната агресия от пациенти са се превърнали в ежедневие", каза зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев. Той призова отговорните институции за бързи реакции, за да може насилието, упражнено над медици, да се наказва бързо и сурово.

Днес най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България се включи в протеста, организиран от Българския лекарски съюз след безпрецедентното нападение над д-р Албена Гагова от столичната АГ болница "Шейново". Целият медицински екип на УМБАЛ Бургас бе с лентички "Не на насилието", а на всички входове на лечебното заведение стояха плакати със същия призив.

"Разбираме, че пациентите и техните придружители често са изнервени, но агресията само ни пречи да им помогнем. Лекар, който е под стрес от физическа саморазправа, не може да е достатъчно ефективен", заяви началникът на Спешно отделение д-р Лилия Линкова. През Спешното отделение преминават най-тежките случаи и там най-често емоциите на пациентите ескалират. В останалите отделения на болницата пък ежедневно са подложени на вербална агресия.

"

©
На предпоследното ми нощно дежурство се сблъсках с две напълно противоположни ситуации. В първия случай пациентка ни написа благодарствено писмо за грижите и вниманието, а при втория в Противошокова зала нахлу едър мъж с момиче на ръце. Той се засили към мен и преди да обясни какво се е случило, ми каза: "Ще Ви убия". В първия момент се стъписах, а когато прегледах момичето се оказа, че има двусантиметрова рана на единия глезен", сподели д-р Светослав Тодоров, който работи в Спешно отделение и едновременно с това специализира в Отделението по неврохирургия.

Медиците са категорични, че искат да са защитени на работното си място, за да могат да изпълняват задълженията си пълноценно и без страх.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Мария Джованова
премахни филтъра

0
 
 
Когато няма кой да съблюдава спазването на закона,тогава се явява грубата сила!За какъв респект говорим,след като лекарите не спазват собствените си правила!? Защо преди никой не си позволяваше да посяга на лекар?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: