Протестиращи собственици на земи изгониха експертите от МОСВ от Областна управа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:01 / 17.06.2014
654
Протестиращите собственици на земи буквално изгониха експертите от МОСВ, чиято цел бе да обяснят идеята на създаването на Национален парк "Българско Черноморие". Те не искаха да чуят нищо от това, което експертите се опитваха да им кажат. Непрекъснато ги освиркваха и прекъсваха. Изразиха категоричната си позиция, че държавата ще закупи земите им на безценица.

Експертите от МОСВ напуснаха сградата на Областна управа, където трябваше да се проведе общественото обсъждане. Имаше и засилено полицейско присъствие. Опасенията на протестиращите бяха, че земите им ще бъдат взети като бъдат отчуждени и ще бъдат изкупени на безценица. Те заявиха, че това е опит за национализация. Запитаха, защо се правят обществени обсъждания през лятото, когато всички са на работа и защо те са предвидени само в областните градове, а не и по общини.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).