Протестират лека присъда на граничар, убил двама свои колеги при катастрофа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:20 / 13.04.2016
1333
Окръжна прокуратура - Сливен протестира осъдителната присъда на Емил Ангелов. Той е обвинен в това, че на 14.05.2015г. по АМ "Тракия", км 236 в землището на гр.Нова Загора Общ.Сливен, при управление на лек автомобил, собственост на Регионална дирекция "Гранична полиция"- Кюстендил, в посока на движение гр.София, нарушил правилата за движение, вследствие на което при движение с несъобразена скорост, предизвикал пътнотранспортно произшествие с непосредствено движещ се пред него камион. Така по непредпазливост Ангелов причинил смъртта на двама негови колеги, пътували с него в автомобила, както и средна телесна повреда на трети мъж пътувал в автомобила - престъпление по чл.343, ал.4, вр. с ал.3, предл.3, б."б", предл.1, вр. с ал.1, б."в", вр. с чл.342, ал.1 от НК.

ОС-Сливен е признал подсъдимия за виновен в горепосоченото престъпление и е определил наказание "лишаване от свобода" в размер на 3г., изпълнението на което е отложил за изпитателен срок от 5г., както и 4г. лишаване от право на управление на МПС.

В протеста си наблюдаващият прокурор е изложил мотиви, за това че определеното наказание е явно несправедливо и не съответстващо на настъпилия тежък вредоносен резултат - смъртта на две лица.

Предстои насрочване на делото пред Апелативен съд - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).