Проведоха информационна кампания за присъждане на регионална марка "Странджа"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:12 / 21.10.2014
570
ДПП «Странджа» към Изпълнителна агенция по горите - София, в изпълнение на проект "Устойчиво управление и развитие на Природен парк "Странджа", на 14, 15 и 16 октомври на територията на селата Бръшлян и Кости и гр. Малко Търново проведе информационна кампания, свързана с присъждането на Регионална марка "Странджа".

По време на срещите с производители на странджански манов мед, култивирани билки и изсушени плодове, бяха разяснени ползите от притежаването на Регионалната марка, както и изискванията, на които трябва да отговарят производителите на странджански манов мед, култивирани билки и изсушени плодове.

В срещите взеха активно участие производители на тези продукти и от селата Българи, Кондолово, Граматиково, Звездец. По-ярко беше присъствието на пчеларите, които живо се заинтригуваха от процедурата по присъждането на Регионалната марка "Странджа" върху етикетите на техните опаковки.

Целта на информационна кампания, свързана с присъждането на Регионална марка "Странджа" е ангажираност и стимулиране на местното население на ПП "Странджа", производители на продукти по щадящ природата начин - създаване на благоприятна среда за развитие на малкия и микро- земеделски производител на хранителни продукти по щадящ природата начин.

Чрез развиване и утвърждаване на регионалната марка "Странджа" ДПП"Странджа" се цели създаване на условия за допълнителна привлекателност на туристи и посетители на ПП "Странджа" чрез предлагането на висококачествени сертифицирани хранителни продукти.

Въвеждане на сертификационната практика ще гарантира и повиши качеството и безопасността на местни хранителни продукти, предлагани на територията на ПП "Странджа".
По време на информационната кампания участниците в срещите се обединиха около становището, че регионалната марка "Странджа" е една добра практика, която ще допринесе за увеличаване на предпоставките за развитие на ПП "Странджа" като район с производство на висококачествени сертифицирани храни чрез използването на местен капацитет с местни ресурси и продукти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).