Проведоха обществено обсъждане за бъдещето на Флората

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 23.08.2013
1537
В Културен център "Морско казино" се проведе обществено обсъждане относно намерението за поемане на общински дълг за реализиране на проект за изграждане на постоянен експозиционен център "Флора Бургас".

Изготвеният от Общината проект е одобрен за финансиране по Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони - JESSICA, в рамките на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Стойността на планираната инвестиция е 3,43 млн. лв.

Зам.-кметът Атанаска Николова представи пред присъстващите концепцията за изграждане на модерен комплекс, който, освен за традиционното изложение за цветя, ще се използва целогодишно за организирането на конгреси, браншови събирания, културни прояви, музейни експозиции, партита, изложения, сватби, балове и др. Съвременното решение предвижда остъклени зали, запазващи павилионния тип, между които има топла връзка. Интересен акцент от дизайна е вертикалното озеляване върху част от предните панели и покривите, което допринася за вписването на комплекса по естествен начин в парковата среда.

Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев аргументира възможността Общината да поеме дълга и представи на присъстващите прогнозните приходи и разходи по проекта, с което обоснова погасяването на вноските по кредита с бъдещите постъпления от проекта.

Протоколът от проведеното общественото обсъждане ще бъде внесен за разглеждане заедно със самия проект на сесия на местния парламент през месец септември.

Ако финансирането на проекта получи одобрението на общинските съветници, до края на годината се очаква да бъде подписан договора за финансиране и да бъдат стартирани обществените поръчки за изпълнението му.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
29.10.2013 Одобриха кредита за изграждането на нова "Флора"
30.04.2013 "Флора Бургас" отваря врати
26.04.2013 "Флора Бургас" отваря врати на 30 април
13.03.2013 Вандали скъсаха куполите на Флората
07.03.2013 Флорa Бургас 2013 ще е от 30 април до 7 май
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).