Проверяват качеството на храните и хигиената в училищата и градините

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:48 / 03.09.2010
587
Масови проверки на качеството на храните и хигиенните условия в училищата и детските градини започват от 15 септември. Това съобщи вчера земеделският министър Мирослав Найденов. Инспекциите ще се извършват от две ведомства - на земеделието и на здравеопазването.

"Ще настояваме в акциите да се включат и РИОКОЗ, и Националната ветеринарномедицинска служба", посочи министърът. Те ще следят за качеството на храните, какви продукти се доставят и как се съхраняват и обработват. По думите на министъра масово децата се хранят с некачествена храна.

"За проверките ще плащаме ние като родители, няма да плаща държавата. Ако имате дете, вижте какво яде в детските градини - едни намазани филии с не знам какво и отгоре поръсено с още по не знам какво", посочи Найденов.

Той отказа да коментира дали таксите за детски градини ще се увеличат, но беше категоричен, че не може родителите да искат с 20 лв. на месец децата им да получават качествена храна. "Поскъпването е доста вероятно, ако не искаме да расте една болна нация", добави Найденов.

Министърът посочи още, че Агенцията по храните ще започне работа от началото на следващата година. Законът за работата на агенцията е готов и до дни ще започне междуведомственото му съгласуване, посочи той.

Източник: в. "Новинар"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).