Провеждат кампания "Горски инспектор за един ден"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:40 / 11.06.2015
923
Регионална дирекция по горите - Бургас, провежда кампания "Горски инспектор за един ден" днес и утре. Кампанията е организирана и стартирана на 3 юни от Изпълнителна агенция по горите и Министерството на земеделието и храните на територията на Природен парк "Врачански Балкан".

Инициативата има за цел да запознае подрастващите с лесовъдската професия и работата на горските инспектори. Участниците в нея ще имат възможността в реални условия чрез игри и презентации да се запознаят с работата на горските инспектори и усилията, които се полагат в опазването на горското богатство, както и предотвратяване на нарушенията. В рамките на обученията ще се включат експерти от РДГ и горски инспектори. Кампанията се осъществява на територията на всички природни паркове и ще продължи до края на месец юни.

Половин дневните обучения организирани от Регионална дирекция по горите - Бургас ще бъдат проведени днес и утре на открито в горска обстановка, на територията на природния парк, където ще се представи работата на лесовъда и горския инспектор и тяхната роля за стопанисването и опазването на горите.
Училищата, с които е планирано да се работи са:
- СОУ "Никола Вапцаров", гр. Царево
- СОУ "Васил Левски", гр. Малко Търново


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пилотен проект ще изгражда енергийна общност в Бургас
За тези хора "Бургасбус" пуска безплатна нощна линия
Бургазлии се озъбиха на Общината: Не ни зазиждайте!
Задължително трябва да посетите това място край Бургас!
Бургазлийка с болки в главата след возене с "Бургасбус"
Шофьор е в болница след катастрофа на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).