Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Първата вечеря "на сляпо" в Бургас събра любопитни гости на кулинарни и винени загадки, купища добро настроение и... гайдар!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:51 / 29.01.2018Коментари (0)3106
©
Отзивите от събитието бяха възторжени, а въпросът които всички зададоха бе "Кога е следващата Тайна вечеря"?

Let's Get PRIM: Тайна вечеря епизод 1: България бе първата вечеря "на сляпо" за Бургас. Събитието протече при голям интерес и предизвика у гостите си възторжени отзиви. Инициатор и домакин на първия по рода си за морския град ивент е Гранд Хотел и СПА Приморец.

Тайна вечеря предизвика бургазлии и гостите на града - да излязат от зоната си на комфорт и да се върнат към вкуса - като приглушат максимално визуалните внушения. За целта, всички присъстващи на събитието носеха специални тъмни очила, които минимизираха зрението им. На разположение на гостите бяха специални асистенти, които да помагат в течение на вечерта.

По-приключенски настроените гости, се придържаха стриктно към идеята на вечерята - и останаха с тъмните очила през цялото време. Други, от време на време надникваха, за да се потопят визуално в елегантната обстановка на класически ресторант "Приморец". Почти всички обаче, не пропуснаха още в началото да запечатат в селфи участието си в първата вечеря "на сляпо" за Бургас.

Изпълнени със смях и шеги бяха опитите на гостите да разгадаят тайното 5-степенно меню, дело на шеф Ивелин Кръстев и неговия екип. То бе посветено на България и остана мистерия до самата вечеря. В детайли бе представено след края и от един от създателите му - Красимир Петров.
Комбинациите в него бяха изключителни и комбинираха родни ястия с екзотични съставки, които силно впечатлиха гостите. Предизвикателството обаче, бе преодоляно с екипна работа. Най-много трудности създадоха каперсите, които бяха част от втората степен на специалното меню - билкова брускета с риган, босилек, мащерка и катък.

Вината на вечерта от изба Зеланос - бяха представени в сомелиерски прочит - като букет вкусове. Те също бяха част от загадките на вечерта. Бързо обаче, тайните им бяха разбулени от присъстващите - като бяло вино от червен мискет и червено сира.

Let's Get PRIM: Тайна вечеря епизод 1: България донесе предизвикателства не само като вкус и аромати. Изненада на вечерта, бе страхотно живо изпълнение на гайда. Какво е една вечер, посветена на Родината, без нашата си музика?

Гостите бяха разнородни. Като експлицитен пример, можем да посочим прекрасна дама в началото на пътя на сомелиер, която обича да танцува танго - и често го прави със затворени очи, в търсене на съвършена координация. За нея, Тайна вечеря е поредна уверена стъпка в посока изучаване на себе си и познатите неща, случващи се по нестандартен и иновативен начин.

"Кога ще бъде следващата Тайна вечеря"? - бе въпросът на вечерта, след финала на събитието.

Тайна вечеря кани всички, на ново приключение - по пътя на вкуса и емоциите, в приятна компания и в елегантна обстановка. Мястото е известно - Гранд Хотел и СПА Приморец.

Очаквайте скоро нова дата за провеждане на следващия епизод. Обещаваме, че ще си заслужава.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: