Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Първият български лайфстайл център ще отвори врати в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 19:56 / 07.07.2009Коментари (0)3636
©
Нов търговски център в Бургас, България, „СТРАНД" получи разрешение за строеж от община Бургас.  Проектиран от GMW Architects, проекта е първият "открит" мол в страната, както и първият български лайфстайл център. Мекият крайморски климат на Бургас стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица. Този тип търговски центрове са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени' молове. Друго съществено предимство е техния лайфстайл фокус - голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги. Пешеходните алеи са място където бургазлии могат да се насладят на топлото черноморското слънце и бриз. Предвидени са навеси които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан, Франция.
При проектирането, GMW работи в тясно сътрудничество със своя клиент ЗЕТ БИ ЕС ЕООД и с местния консултантски екип с ръководител арх. Нягулов. Работата по строежа ще започне през лятото на 2009. Целта е центъра да отвори врати през ноември 2010.

Пол Шеден, главен архитект на проекта каза: "Проекта е много различен от наскоро построените молове в България. Уникален и първи по рода си в страната, Странд отразява философията на GMW Architects за хармонично съчетание на практичност, себестойност, стил и максимално оползотворяване на природните дадености".


ЗАЩО ЛАЙФСТАЙЛ ЦЕНТЪР ?

Отмина времето когато моловете диктуваха, а търговците приемаха каквото им предлагаха, на каквато и да е цена. Днес търговските вериги изискват безкромпромисна функционалност и качество на достъпни цени. Странд е единствения търговски център в страната който успешно съчетава тези почти взаимно изключващи се условия.
Клиентите от друга страна имат много повече изисквания и ценят възможноста да съчетаят полезното с приятното. Тенденцията в световен мащаб е търговският център да предлага разнообразие от развлечения и услуги.
Защо Бургас?
Бургас е приоритетен град за всички големи търговски вериги поради силната местна икономика и голям прилив на туристи. Същевременно, модерните търговски площи в града са сравнително по-малко от други градове в страната.
Бургас има нужда от модерен лайфстайл център. Града няма достатъчно зони за социални срещи и отдих.


ЗАЩО Открит Мол?
‘Horses for courses'
Откритите Молове са много по-подходящи за морски градове като Бургас, където климата е мек и жителите и гостите на града предпочитат да прекарват свободното си време на ‘открито'. В същото време комбинацията между мекия бургаски климат, сенчестите пространства, откритите кафенета и оживените магазини позволяват на СТРАНД да остане привлекателен център за срещи и пазаруване дори и през зимния сезон.

Себестойност
Откритият дизайн на СТРАНД е по-евтин за построяване от този на закритите молове. Тези по-ниски разходи позволяват на СТРАНД да поддържа и конкурентно ниски цени на наемите, а те са изключително важни за международните вериги, работещи в България, тъй като покупателната способност на потребителя тук е по-ниска от тази в останалите европейски страни. Следователно, общите оперативни разходи (от които частта за наема е най- значителна) трябва да бъдат ниски, за да се достигнат конкурентни цени.

Оперативни разходи
Откритите молове употребяват значително по-малко енергия, отколкото традиционните молове. Това, комбинирано с използването на ефективни енергийни системи, намалява значително консумираната енергия и следователно разходите за обслужване. 

Защо там?

©

Търговска зона Изгрев
Квартал Изгрев е вече утвърдената нова търговска зона на Бургас. СТРАНД ще допълно търговския микс и даде на зоната липстващия до момента лайфстайл фокус

Видимост
Повсигнат на платформа и разположен на като на сцена поради естествено съществуващата денивилация на терена, СТРАНД се радва на отлична видимост от Магистралата за София и ще забележителността на града която ще посреща и изпраща гостите на Бургас.

Достъп
- Достъп от и изоход от магистралата чрез локалното платно - Метро-Баумакс
- Двупосочен достъп до ул. Транспортна

Инфраструктура
Закрит паркинг от 19,000 м2 7 на едно ниво и директен достъп от кота 0, възможност за допулнителни паркоместа на открито.
Има ли наематели?

Търговски площи
Над 60% от търговските площи са запазени за няколко големи вериги които търсят площи над 1,000 кв.м. Сред тях са две големи модни вериги, магазин за спортни стоки, както и магазин за домашни потреби.
До 40 по-малки магазина, включително маркови модни бутици, книжарница, магазин за козметика, няколко магазина за обувки, магазин за мобилни телефони и няколко специализирани магазина.
Малък брой щандове, предлагащи стоки от висок клас, които да създават сезонен интерес и разнообразие.

Свободно време и забавления
Половината от площите са запазени за развлечения и услуги. СТРАНД е център, където цялото семейство може да пазарува, да се храни и да се забавлява. Той предлага възможност за срещи на всички хора, без значение от възраст и пол.
Съоръженията за забавление включват мултиплекс кино, боулинг, компютърни игри и голям детски център.
Планираните места за храна и напитки включват кафене с открита тераса, Спортен бар тип пъб, виенска сладкарница, зона за бързо хранене, ресторант и др.
Зелените площи отвън предоставят допълнително място за срещи и почивка.




Още по темата: общо новини по темата: 19
05.07.2012 »
02.07.2012 »
27.06.2012 »
26.06.2012 »
15.06.2012 »
22.05.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: