Първо в Burgas24.bg: С нова техника обследват дърветата в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:37 / 19.06.2015
1059
Нов метод за обследване дърветата се практикува в Бургас. Благодарение на него много по-точно ще бъдат различавани болните видове. Наета е фирма, която със специална техника извършва заснемането на дърветата. Това става чрез нов неинвазивен метод.

На базата на преминаване на вълната на трептене се показва в какво състояние се намира дървесината. Колкото по-бавно е преминаването - токова по-вероятно е да то да има проблем. Методът дава и 2D модел на това, какво има под кората. Може да бъде обследвана кореновата система, дървесината, регистрират се гнилостните процеси, на какво място са, показва каква вероятност има за падане на дървото, както и други показатели, посочи за Burgas24.bg Емилия Праматарова, началник на отдел "Озеленяване" в Община Бургас. С новия метод се работи от началото на годината, но сега в сезона на вегетация започнало да се прави тази санитарна оценка - обследване със сензори, които се прихващат на определена височина на ствола на дървото и се прави това изследване и компютърните графики.

Градската администрация среща сериозни пречки при премахването на дърветата. Почти всяка една процедура за рязането им се обжалва, а докато то тече - има сериозни предпоставка за инциденти.

"Надяваме се с този метод да успеем по-лесно да убедим защитниците на околната среда, че дърветата са опасни. Все пак ние правим това с грижа за гражданите", посочи Праматарова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).