Пуснаха у дома Милен, измамил десетки наивни мъже, представяйки се за хубавата Мария

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:16 / 07.02.2018
6206
Милен Стойчев, който измами стотина души - предимно млади мъже, представяйки се за хубавицата Мария, ще се прибере у дома. Днес Районен съд - Бургас измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест.

Burgas24.bg припомня, че 38-годишният бургазлия завлече десетки, приемайки самоличността на Мария Василева. Измамите си Стойчев движи от 2014-а година. До лятото на 2017-а безработният иначе Милен успял да си набави 40 хил. лв. Сумите били превеждани на банковата сметка на баба му Марийка Василева. Той се представял красива българка, която бедства в Гърция и има нужда от пари, за да се пробере у дома.

Съдът отчете, че от първоначалното задържане на Милен до настоящия момент, са извършени множество нови следствени действия, при които са събрани допълнителни доказателства, които затвърждават извода за наличие на обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние, за което е обвинен. Според съдебния състав, продължаващо задържане може да бъде оправдано само, ако са налице реални индикации за истинска необходимост, които, независимо от презумпцията за невинност, надделяват над правилото за зачитане на личната свобода. В случая Стойчев е с чисто съдебно минало, неосъждан, престъплението, в което е обвинен, не включва в себе си физическо насилие над други лица. Съдействал е на разследващите органи и средството, за което се предполага, че е използвано за извършване на престъплението, в което е обвинен е иззето, т.е. отнети са му средствата, необходими за извършване на престъпление, подобно на това, в което е обвинен. В своето определение, Бургаският районен съд взе предвид още, че обвиняемият е с установена самоличност, има адрес в Бургас, където действително пребивава и който е известен на полицията, няма данни да се е укривал от органите по разследването.

С оглед изложеното по-горе, настоящия състав счете, че към момента мярката "Домашен арест" е от естеството да предотврати възможността на обвиняемия да се укрие или да извършва престъпления и в същото време неговата свобода няма да бъде ограничавана повече отколкото е необходимо.
Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Бургас в тридневен срок.


 


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
09.02.2018 Искат Милен обратно в ареста, можел да се представя за "Мария" и чрез
смартфон
17.11.2017 Милен, откраднал самоличността на баба си, за да измъкне пари от наивни мъже, сега я ползва, за да излезе от ареста!
17.11.2017 Милен, възползвал се от десетки мъже, правейки се на хубавото Миме, се крие като мишка в съда!
17.11.2017 Бургазлия се представи за красивата Мария, 100 балъка клъвнаха, пратиха й 40 000 лв.
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).