Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пуснаха в експлоатация кръговото при Пътен възел "Юг"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 13.06.2011Коментари (7)5105
Днес /13 юни/ в присъствието на бургаския кмет Димитър Николов бе пуснато в експлоатация новото кръгово движение при кръстовището Бургас - Средец - Созопол. Така приключи реализацията на първи етап от проекта за изграждане на Пътен възел Юг. Това се случи два дни по-рано от срока, даден от премиера Бойко Борисов при първата копка на обекта, а той беше 15 юни.

При пускането на кръговото движение присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, началникът на Областно пътно управление Митко Порязов, управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев, цялото ръководство на Пътна полиция - Бургас.

В момента старото кръстовище е затворено. То остана вътре в окръжността на новото кръгово движение. На негово място по проект ще бъде оформена зелена площ, над която ще мине надлез. Днешното изключване на светофарите и затварянето на подходите към старото кръстовище стана при засилени мерки за сигурност. Присъстваше и регулировчик. Първите шофьори, които тръгнаха по кръга, се ориентираха бързо и до инциденти не се стигна.

"В пълна степен ще усетим ефекта от този проект догодина, когато приключи вторият етап. Дотогава призовавам водачите да бъдат внимателни, толерантни и да свикват с новата организация на движение", каза кметът Николов.
Изпълнението на втория етап включва изграждане на надлез, който ще мине над кръговото кръстовище и по него безконфликтно ще върви трафикът за и от Южното Черноморие, без да се смесва с този от и за к-с "Меден рудник". Той трябва да бъде завършен през юни 2012 г.
Целият проект струва 4 млн. и 200 хил. евро, осигурени от правителството на Република България чрез заем от Европейската инвестиционна банка. Строителството извършва фирма "Хидрострой".

Първите намерения и проект за изграждане на Пътен възел Юг датират от 1988 г. Повече от 20 години обектът се водеше сред приоритетите на няколко правителства, но никой до този момент нямаше волята да предприеме конкретни действия за реализирането му.

На това място са станали десетки инциденти, много от които завършили със смърт или тежка телесна повреда. Тук се образуваха огромни задръствания.

Целогодишно през кръстовището преминават автомобилите на 80-хилядния комплекс "Меден рудник". Пресичат го транспортни коридори от национално и международно значение, натоварени туристически маршрути, свързващи севера и юга.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на komatsu
премахни филтъра

-3
 
 
като не ви харесва минаваите пред маринка или най-добре през горно езеро.Защо им трябваше да правят краговото сега повече селяни ще слизат в центъра
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: