Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пътен възел Запад почти прекрачи ул. “Одрин"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:41 / 23.07.2015Коментари (3)2677
Пътен възел Запад почти прекрачи ул. "Одрин" и успоредната на нея железопътна линия в посока ул. "Крайезерна". Кметът Димитър Николов направи поредна проверка на съоръжението, за да се убеди в качеството на строителните дейности.

Довършването на изключително важния обект струва още 7 милиона лева, за които Община Бургас разчита на държавата. Тя вече направи предложение след завършване на проекта официално да бъде променен маршрутът на републикански път I-9, като в него бъде включен и пътният възел.

Досега бяха извършени трудоемките дейности по отчуждаване на имоти, преместване на подземните комуникации, оформяне на подходите, изграждане на подпорните стени и фундаментите /основите/. В момента се строи самият виадукт - мостово съоръжение, което минава над ул. "Одрин".

Пътният възел е с ключово значение за създаването на нов околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут, без да влиза в центъра на Бургас, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.

"И в момента се образуват километрични опашки при входа на града. Всяко лято е така, когато половин България тръгне насам. Единственият начин да се премахне тази тапа, е довършването на Пътен възел Запад. Тогава транзитният трафик няма да минава като сега по бул "Стефан Стамболов" - МБАЛ - "Струга" и да задръства кръстовище "Трапезица", а при входа на Бургас ще завива веднага надясно - периферно на к-с "Славейков" по ул. "Проф. Якимов" - след това през Пътен възел Запад ще се излива към "Крайезерна" и оттам ще се включва в път I-9 за Южното Черноморие", каза кметът Николов.

Пътен възел Запад е логистично свързан с реконструкцията и разширяването на улица "Крайезерна". За този обект Община Бургас също е представила готов технически проект и очаква държавно финансиране. Заедно Пътен възел Запад и "Крайезерна" ще поемат и потокът тежкотоварни автомобили, който от десетилетия минава по "Одрин", чиято настилка е в много лошо състояние. Община Бургас не си губи времето, а вече изготвя проект за обновяване на тази също ключова пътна артерия, което ще се изпълни след разтоварването на улицата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.07.2015 г.
0
 
 
Ул. Одрин трябва да стане четирилентов булевард с хубави широки тротоари и велоалеи. Най-важна обаче е 15километровата отсечка магистрала Тракия - Свобода - Лукойл Нефотхим - ул. Одрин, която да изпълнява ролята на външен обход на Бургас в посока Южното Черноморие.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: