РИОСВ-Бургас наложи голяма санкция по Закона за управление на отпадъците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:03 / 23.09.2014
852
За месец август от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 1 709 проверки на 1 527 обекта. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 686 предписания. Съставени са 75 актове и са издадени 74 наказателни постановления на обща стойност 256 400 лв. За констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми и/или при неспазване на емисионните норми и ограничения са наложени 28 санкции. Постъпилите суми по наложени санкции са 356 947 лв.

През изминалия месец най-големи санкции са наложени по Закона за управление на отпадъците - от РИОСВ-Бургас в размер на 60 000 лв., на община Сунгурларе за незаплащане на такси за месечни отчисления за депа и от РИОСВ-Благоевград на "Тели Ресайклинг БГ" ООД, гр. София в размер на 50 000 лв., за извършен незаконен трансграничен превоз на опасни отпадъци. Със 7 000 лв. са санкционирани "Екон - 91" ООД, гр. Русе за неправилно съхранение на отпадъци (РИОСВ-Русе) и "То и Ко Партс" ЕООД за третиране на отпадъци без необходимото разрешение (РИОСВ -Пловдив).

От РИОСВ-Варна са наложени три текущи месечни санкции, за превишаване нормите за допустими емисии на азотни оксиди, изпускани в атмосферния въздух, на "Булгартрансгаз" ЕАД, гр. София, Компресорна станция Провадия, на обща стойност 3 728 лв. От РИОСВ-Плевен е санкционирано "Лукойл България ЕООД, гр. София с 6 000 лв. за неподдържане на техническо досие на хладилните и климатичните инсталации в бензиностанция в гр. Плевен и неизвършени проверки за херметичност след ремонти на климатичните инсталации в бензиностанция в гр. Тетевен.

За констатирано превишение на нормите за шум в околната среда, от РИОСВ-Пловдив е издадено наказателно постановление, на стойност 2 000 лв., на "Дружба Стъкларски Заводи" АД, площадка Пловдив.

За превишения на индивидуалните емисионни ограничения в отпадъчни води, зауствани в повърхностни водни обекти от РИОСВ -Пловдив е наложена месечна санкция от 4 667 лв. на "Галус-2004" ЕООД, а "Оберьостерайхише Биодизел България" ЕООД, гр. Русе е санкциониран с 2 000 лв. от РИОСВ-Русе.

За заустване на отпадъчни води без издадено разрешително, от РИОСВ-Пловдив и Русе са глобени с по 5000 лв. "Аладин фуудс" ООД и "Булмилк-2010" ЕООД, мандра в с. Ветово, а от РИОСВ-Перник е съставен акт на "Серена" ЕООД, с. Слокощица, общ. Кюстендил.

С по 10 000 лв., за неизпълнени условия от комплексни разрешителни, са санкционирани "Дружба Стъкларски Заводи" АД от РИОСВ-Пловдив; "Ново стъкло" ЕАД, гр. Нови пазар и "Чугунена арматура България" АД, гр.Враца, производствена площадка-гр. Попово от РИОСВ-Шумен и "Лукойл Нефтохим Бургас" АД от РИОСВ- Бургас.

От регионалните инспекции в Бургас и Плевен са наложени глоби на две физически лица, от по 2 000 лв., за отглеждане на екземпляр от вида Зелена морска котка от разред Примати, без представени документи за произход, Със същата сума РИОСВ-Бургас е санкционирала "Венис Марина" ЕООД и "Венис" ООД за навлизане с лодка в устието на река Ропотамо, без разрешение по Закона за защитените територии.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).