РИОСВ – Бургас отбеляза Националния маратон на четенето в Укритието за птици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:47 / 27.04.2018
1423
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас, Българска фондация по биоразнообразие и Народно читалище "Изгрев – 1909“, Бургас организираха съвместна инициатива "Що за птица е това?“. Поводът е Националния маратон на четенето, който се провежда от 2 до 28 април.

Второкласниците от СУ "Добри Чинтулов" четоха "щафетно“ приказката  на Владимир Сутеев "Що за птица е това?" и се забавляваха с гатанки.  

Експертите от РИОСВ и фондацията по Биоразнообразие представиха най-типичните обитателите на Атанасовското езеро и неговата история. С разходка по пътеката на саблеклюна и наблюдение с бинокли, завърши приказният ден, а децата научиха, че видовете птици в Атанасовското езерото са 333.

Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).