РИОСВ-Бургас отбеляза Световния ден на водата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:59 / 23.03.2017
1049
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от десети клас на бургаската Профилирана гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" посетиха РИОСВ. Те се запознаха с наличната апаратура за изследване и мониторинг на повърхностни, подземни, отпадъчни и морски води в лабораторията към ИАОС. Изслушаха и беседа за контролната дейност на екоинспекцията в областта на опазването на водите.

Инж. Тонка Атанасова - директор на РИОСВ-Бургас, като председател на журито, се включи в Националното състезание за мултимедийни презентации с екологична насоченост "Водата - извор на живот". То е организирано от Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас. В състезанието се включиха ученици от 6 до 12 клас, разделени в две възрастови групи от цялата страна, а след предварителна селекция, бяха допуснати 13 презентации. Националното състезание "Водата - извор на живот" се утвърди като форум, на който учениците от цялата страна показват отношение към природния феномен - ВОДАТА.

По забавен и интересен начин природозащитници от клуб "Екотайм" и ученици от първи и втори клас от Айтос разбраха колко значима е водата за живите организми. Всяко от децата получи бутилка минерална вода и рекламни материали, насочващи към опазване на околната среда.

Бургаски ученици от втори клас празнуваха Деня на Водата с РИОСВ с дидактични игри.

РИОСВ-Бургас участва в тазгодишната инициатива "Воден отпечатък" с поздравителен адрес и награди. В продължение на месец 37 деца ще покажат своите еко дневници и рисунки на тема "Чиста вода - чиста планета"

Техни връстници изобразиха своето отношение към водата, прочетоха интересни факти от детски енциклопедии и се запознаха приказни презентации "Водната планина", "Нека съхраним красотата величието на родината си!", "Нека пазим водите на България!".

Децата от втора група "Таралежче" в ДГ "Звездица-Зорница" ще завършат инициативите за Деня на водата с провеждането на опити с вода и ще получат награди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).