РИОСВ провери чистотата на речните корита в Бургаско

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
09:24 / 13.06.2019
1306
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас приключи през май контролните проверки за чистотата на речните корита, населените места, общинска и републиканска пътна мрежа в 13-те общини на контролираната територия съгласно заповедта на министъра на околната среда и водите.

От общо 250 населени места в 13-те общини Айтос, Бургас, Камено, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Поморие, Несебър, Карнобат, Сунгурларе, Руен и поречията на реките Хаджийска, Ахелойска, Изворска, Факийска, Равногорска, Росенска, Равадиновска, Даръ дере, Ропотамо, Дяволска, Караагач, Писменска, Айтоска, Чакърлийска, Русокастренска, Садовска, Камчия, Мочурица, Съдиевска, Славеева, Оряшка, Потурнашка, Велека, Резовска, Трионска, Младежка, Катун дере, Айдере, Малкотърновска, Черковска, Средецка, Бунарска, Господаревска, Проходска, Олуджак, Крива Река, Изворска, Маринка, Бяла река, Казанлъшка, Кору дере, Козлука, Двойница, Вая, Луда Камчия, Казан дере, Черна река, Вресовска, Алма дере и техни притоци е констатирано, че речните легла и прилежащите им територии са в добро състояние. Общинските и републикански пътища във всички общини са почистени, а в населените места и землищата на територията им за установени замърсявания са съставени актове на кметовете на общини Средец, Карнобат и Сунгурларе.

За неизпълнение на предписание Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2000 до 20 000 лева и за неспазване изискванията на Закона за управление на отпадъците се предвиждат глоби от 3000 до 10000 лева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).