РУО-Бургас с работна среща и обучение на директори на училища и детски градини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:43 / 27.04.2017
1836
Регионално управление на образованието - Бургас организира работна среща и обучение с директори на училища и детски градини на 04 и 05 май в хотел "СОЛ Несебър Палас" в с. Равда. Работната среща е във връзка с предстоящите Национално външно оценяване в IV, VII и VIII клас с интензивно изучаване на чужд език и Държавни зрелостни изпити.

На работната среща са поканени представители на новооткрития Център за медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд - Бургас, които ще разяснят способа "Медиация", приложението му в училищна среда, чрез прожекция на филми и демонстрация по медиация.

Ще се проведе обучение на тема "Решаване на проблеми и конфликти чрез училищна медиация". Това се налага поради зачестилите случаи на тормоз в училище и възникнали проблеми и конфликти, свързани с опасност за живота на учениците и в изпълнение на писмо на Министерството на образованието и науката.

Темата е подходяща при създадената ситуация на тормоз на дете от училище в гр. Ямбол и опасности при проблеми с ученици, попаднали под въздействието на волтова дъга в гр. Варна.

Обучението е насочено към намиране на решение на сложни проблеми в търсене алтернатива на насилието. Целта е да се мотивира укрепването на нормите на не насилие в училище и в детската градина. Ползването на медиацията в училище и в детската градина е мощен образователен инструмент за избягване на насилието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).