Работниците от "Топлофикация Бургас" започват протести

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:47 / 25.09.2014
635
Работниците от "Топлофикация Бургас" излизат на протест срещу дискриминационната политика на НЕК и държавата. Сметките на бургаския ТЕЦ са несправедливо запорирани вече втори месец, работата на дружеството е затруднена, бавят се заплатите на работници и служители.

Първият протестен митинг ще се проведе днес от 14 до 15 часа пред входа на "Топлофикация Бургас". Едночасови протести ще се провеждат всеки ден до изпълнение на исканията на работниците.

Бургаските енергетици се обявяват против неадекватната регулаторна и управленска политика на отрасъла. НЕК дължи огромни суми на бургаското дружество за изкупена ел.енергия, които по споразумение е трябвало да приведе на "Булгаргаз". Неизпълнението на това условие е довело до запор на сметките на ТЕЦ-а. Работниците искат да запазят работните си места и настояват НЕК да започне редовно да изплаща задълженията си на производителите на ел.енергия и да спре поставените ограничения за производството й.

Протестът е насочен и срещу ДКЕВР, която от 15 години насам определя на "Топлофикация Бургас" най-ниската изкупна цена на ел. енергията. Протестиращите искат нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности. Те настояват за въвеждането на строги правила в сектора "Енергетика" и за изграждането на дългосрочна стратегия за неговото развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).