Радват част от младежките театрални школи на Бургас с посещение на "Стая 1313"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:36 / 27.03.2017
952
Всички хора, свързани с театъра по света днес отбелязват своя празник - Международния ден на театъра, 27 март. По този повод Младежкия културен център ще зарадва част от младежките театрални школи на Бургас с посещение на театралната постановка "Стая 1313".

Руслан Мъйнов е звездата в блестящата комедия от Рей Куни, която младите театрални надежди ще гледат на 29 март от 19 часа на сцената на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска".

Освен това те ще имат възможността след края на представлението, отблизо да се запознаят, разговарят и задават своите въпроси на актьорския състав от постановката, в която останалите роли са заети от Анелия Луцинова, Аглика Бояджиева, Зорница Константинова, Стоян Памуков, Тони Минасян, Асен Лозанов и Димитър Мартинов.

Режисьор на постановката е Богдан Петканин, чийто дело са едни от най-смешните представления: "Горката Франция", "Спанак с картофи", "Досадникът" и "Кастинг за мъже".

Световният ден на театъра се отбелязва от 1962 г. с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) през 1961 г. Проявите, свързани с този ден, са както мащабни театрални събития, така и съвсем интимни чествания на любовта към магията на театъра. Автор на първото послание за Деня на театъра през 1962 г. е големият френски творец Жан Кокто.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).