Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Рафи – от щанда за зеленчуци до голямата сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 16:25 / 12.12.2011Коментари (2)3747
©
Със сигурност от днес животът на Рафи Бохосян няма да бъде същият. Званието "Първи X Factor" на България задължава и натоварва с много отговорности, а той е едва на 18 години. Само времето ще покаже дали ще успее да се наложи в конкуренцията на изключително малкия ни пазар.

Той никога не се е занимавал професионално с музика, не познава и нотите. Но пък и Лили Иванова не е на "ти" с тях. Трудовият му опит започва на пазара в неговия квартал в Бургас, където помага на познати, като продава картофи, домати, краставици. Гласът си е усъвършенствал като певец в арменската църква в Бургас. Вярващ е, но казва, че с нея не трябва да се парадира, вярата си е за самия човек.

По-късно познат диджей го взима за чирак да озвучават концерти. "Първоначално носех кафенцата, сгъвах и разгъвах кабели. Постепенно се запознах с апаратурата и станах озвучител. Бил съм зад пулта на концерти на Васил Найденов, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Любо, Графа, както и на Поли Генова по време на "Аполония".

"Нормално, повечето не се сетиха, че сме били заедно, но съм страшно щастлив, че успях да се запозная с тях по време на X Factor", разказва Рафи.

Най-силно впечатление му направило изказване на Васил Найденов, който преди финалния концерт му казал зад кулисите, че талантите от това шоу трябва да дадат старта на една нова вълна в поп музиката.

Макар и на сравнително крехка възраст, той има ясна визия какво го очаква. "Процентът за успех и провал са приблизителни. Зависи от мен, от екипа, с който ще работя, дали ще имаме добри идеи. От музикалните формати не всички се налагат, като вина имат и продуцентите, и самите изпълнители. Може би имаше и известна дискриминация към тях. За мен връзката с хората трябва да е много силна, не чрез клипове", дава своята рецепта певецът.

Рафи иска да учи в Англия и тепърва ще трябва да преценява дали ще има възможност да съчетае всички ангажименти. Ако не успее да се наложи, той смята да започне бизнес, но пак свързан с музиката. "Мога да стана продуцент, който е осъществил мечтата си да пее на голяма сцена", сигурен е младият изпълнител.

А всъщност голямата му мечта е да пее на стадион пред десетки хиляди хора. "Кариерата ми със сигурност ще започне в България. Ако имам шанса, по-нататък ще продължа в чужбина, но пак ще се върна. България трябва да има една световна звезда, която да даде тласък и самочувствие на всички таланти. Хората да казват, че у нас се раждат големи звезди", добавя с усмивка Рафи.

Неговата голяма опора е семейството му. Най-много за оформянето му като личност е дал баща му Ахасин. "Татко е много критичен и винаги ми е давал полезни съвети. По времето на комунизма е имал възможност да работи зад "желязната завеса", по-късно е бил кореспондент на БНТ, той е сред създателите на радио "Южен бряг" и има наблюдения в много насоки. Задължава ме да се гледам винаги след концерт, посочва ми грешките".

От майка си Елизабет пък взима страстта към фотографията, която е сред хобитата му и до днес. Има и с три години по-голям брат, с който са пълна противоположност, но се допълват перфектно. "Аз съм арт, той е научната разработка в семейството. Занимава се с финанси и сме много силни като тандем", убеден е той.

В свободното си време обича да кара колело, да чете книги. Тренира и бойни изкуства, като се е насочил към вин чун, разновидност на кунгфу. След финала на музикалното шоу пък ще отделя часове и на барабаните, с които се сдобил два месеца преди да започне X Factor, но така и нямал време да им се порадва.

Първата асоциация с Рафи за всеки зрител безспорно е неговата усмивка. Но както всеки човек, и той е имал своите лоши моменти. Най-трудно му е било, когато почива неговата баба.

"Тогава плаках много. С нея сме се карали много, спорили сме, имахме страхотни моменти. Реално тя ме отгледа и сигурно съм я ядосвал, защото бях щуро хлапе", разказва Рафи.

И може би най-важното за нежния пол. В момента Рафи няма гадже, но и не иска до себе си фенка само заради известността си. За разлика от други участници, той не завърза любов по време на X Factor и шеговито добавя, че всички момичета са били много високи.

Източник: Dnes.bg




Още по темата: общо новини по темата: 10
26.06.2012 »
12.06.2012 »
26.03.2012 »
12.03.2012 »
08.03.2012 »
27.01.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Albena Gnutti Borisova
премахни филтъра

+1
 
 
.....БРАВО!!!!! .....Когато човек ИМА ТАЛАНТ,той си го носи в себе си,където и да се намира,каквато и работа да извършва,каквото и да продава,ТАЛАНТЪТ си му ОСТАВА.....И АКО ЕДИН ДЕН ИМА КЪСМЕТ,защото КЪСМЕТ трябва в ЖИВОТА-ето че СТАВА ЧУДО!!!!!..... Или просто се възнаграждава ТАЛАНТЪТ!!!!! УСПЕХ!!!!! ЩАСТЛИВ ДА БЪДЕ ТОЗИ ПЪТ ПО КОИТО ЗАПОЧВА ДА ВЪРВИ РАФИ!!!!! ЧАО РАФИ!!!!! БУОНА ФОРТУНА!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: