Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Районен съд – Бургас е с нов председател
Автор: Иван Сотиров 13:56 / 18.05.2021Коментари (0)1496
©
Съдийската колегия на ВСС изслуша и с 11 гласа "за" избра съдия Евгени Узунов за Административен ръководител – председател на Районен съд – Бургас. Мнозина от членовете на колегията се изказаха в подкрепа на кандидатурата на магистрата, отбелязвайки неговото отговорно поведение, изразени компетентност и ангажираност с правораздаването и съдебните процеси. Според членът на ВСС, Даниела Марчева, "кандидата изпитва чувство за отговорност в работата си, проявява компетентност и ангажираност с проблемите". Боряна Димитрова коментира "този човек гори в работата си и ще се справи с доброто управление на съда. Тази ангажираност на кандидата може само да издига авторитета на съда". Цветинка Пашкунова определи кандидатурата на Евгени Узунов също за подходяща, като изтъкна, че той е "съдия от 2012 г. Има административен опит. С много добра атестация. Изключително колегиален и се отнася с уважение. Съдиите от съда обосновано и единодушно са подкрепили кандидата". Георги Чолаков, подобно на другите членове, обърна внимание на неговия административен опит и способността му да носи отговорност. 

Евгени Узунов е "Магистър по право", завършил Юридическия факултет на БСУ през 1999 г. През 2011 г. съдия Узунов специализира и защитава магистратура по психология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Има над 21 години юридически опит. От 2012 до миналата година, магистратът работи като съдия в Районен съд – Несебър, като в продължение на над 5 години, от 2015 до напускането на институцията е неин ръководител.

Съдия Евгени Узунов получи подкрепата на съдиите в Районен съд – Бургас за своята кандидатура да бъде председател на съда, на проведеното Общо събрание на институцията. Магистратът благодари на своите колеги, като публично им обеща, че няма да ги разочарова, като се обърна към тях с думите "Мисля, че опита ми, макар и в по-малка структура в друг съд, би допринесъл за едно по-добро битуване, за едно по-добро самочувствие и по-добро балансиране дейността на съда, и най-вече на взаимоотношенията помежду ни". Досега изпълняващия функциите Административен ръководител на Районен съд – Бургас, Силвия Петрова, също изцяло подкрепи кандидатурата на съдия Евгени Узунов. Пред Общото събрание на съдиите съдия Петрова изтъкна, че той притежава много качества, които биха му помогнали да изпълнява тази отговорна дейност.

Представяйки концепцията си за стратегическо управление на съдебната институция, съдия Узунов акцентира на три основи фактора за развитието й. Първият – повишаване на доверието към съда. Друг важен акцент, според него, е гарантиране стабилитета на съдебните актове като първоинстанционни и третия фактор – срочността. Магистратът изтъкна, че съдът показва прекрасни резултати по отношение на ефикасността и ефективността на работата си. В дългосрочен план новоизбраният председател си поставя за цел успешната интеграция на младите съдии и съдебни служители, както и развитието на работата на съда в електронна среда. Съдия Узунов е убеден в приемствеността и надграждането. Той сподели "вярвам, че целейки се да повишим доверието в институцията, сме длъжни, освен да сме в максимална степен професионално отговорни, да предадем и на следващите ни поколения отношение, знания, умения, така, че облика на съда и доверието в правораздаването да е аксиома".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: