Разгледайте изложбата на Георги Павлов в НХА- филиал Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:14 / 23.04.2021
1117
Интересна изложба на Георги Павлов  еоргиГви очаква в НХА- Филиал Бургас. Тя е озаглавена "Символите на Жоро.

 "Може да определим тази  впечатляваща изложба като явление. Заради преносимостта. Преносимостта е понятие, което съществува в историческото развитие на езика. Включително и на визуалния такъв. Работите на Жоро са световен пример за способността на изображението да променя семантично значението си и употребата му да служи за назоваване на ново понятие и действие. Казано накратко – употребата на знака променя неговото значение“,  казва за изложбата ректорът на НХА проф. Георги Янков.

Изложбата може да посети до 31 май, при спазване на всички противоепидемични мерки за сигурност.

Георги Павлов е главен асистент д-р в НХА към катедра "Плакат и визуална комуникация“ по дисциплините: "Визуална фантазия“, "Плакат“, "Компютърна графика“.

Автор е на логата на "Телефон 112“, "Студентски съвет към НХА“, Фестивал "Магията на вятъра“, Сливен, "Живо наследство“, "Фондация за развитие на граждански инициативи“, "Младежка банка“, "Път към дома“, НБУ и още над 100 графични знака.

Автор е на над 20 реализирани плакати за куклен театър. Участвал в съвместни плакатни изложби в България и чужбина, изписал над 100 грамоти и дипломи "Хонорис кауза“ за СУ "Св. Климент Охридски“, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, ВИАС, БАН, "Агенция за инвестиции“ и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).