Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Разпоредиха проверка след репортаж за разпространение на наркотици в затвора в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 02.08.2017Коментари (0)2493
© Burgas24.bg
Във връзка с множество постъпили въпроси от журналисти по повод телевизионен репортаж, който съдържа данни за нерегламентиран достъп до наркотични вещества в Бургаския затвор, Окръжна прокуратура - Бургас съобщава следното:

След самосезиране, на 01.08.2017г. Окръжна прокуратура -Бургас е постановила извършване на проверка с оглед цитираните в журналистическия материал данни, които сочат на лица, които са разпространявали наркотични вещества на територията на Бургаския затвор, като и на покровителстването им от страна на част от ръководството на Затвора. Проверката е възложена за изпълнение от служители на сектора, извън структурата на Затвора-Бургас, а именно Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерство на правосъдието. Срокът за извършването на проверката е 30 дни. След анализ на събрания през този период материал Окръжна прокуратура - Бургас ще се произнесе по същество дали са налице данни за извършени престъпления от общ характер.

С оглед пълнота и обективност на извършваната проверка, Окръжна прокуратура - Бургас няма да коментира повече факти и версии до приключване на същата.
 
На второ място - във връзка с множество постъпили от журналисти въпроси по повод телевизионен репортаж, който съдържа данни за некоректни действия, извършени от страна на наблюдаващия прокурор по време на разследването на смъртта на Горан Горанов, която е настъпила в Бургаския затвор, Окръжна прокуратура -Бургас съобщава следното:

Досъдебното производство по случая е започнало на 25.03.2017г. с провеждане на първото действие по разследване, а именно - след съставяне на протокол за оглед на местопроизшествие. Същото се провежда срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 от НК - за това, че на горепосочената дата , в килия 228, намираща се в Бургаския затвор, по неустановен начин умишлено умъртвил лишения от свобода Горан Горанов от гр. Бургас.

Разследването се извършва с цел изясняване на причините за смъртта на Горанов. Към днешна дата няма привлечено обвиняемо лице. Срокът на разследване е до 27.09.2017г.
На този етап от разследването са извършени множество следствени действия и са събрани значителен обем от доказателствени материали (7 тома). Извършени са огледи на тялото на починалия и спалното помещение, в което същият е бил настанен. Назначени са три химични експертизи на биологични материали, които вече са изготвени. Извършени са разпити на множество свидетели (повече от 20). Голяма част от тях са лишени от свобода лица или задържани такива в Затвора гр.Бургас. Те са изложили известни им факти и обстоятелства, свързани с поведението на починалия по време на изтърпяване на наказанието му и неговата смърт, както и действията на затворническата администрация. По делото са изискани и приобщени множество писмени и други доказателства.

Извършена е съдебно-медицинска експертиза, чието заключение е налично по делото. Назначена е и допълнителна съдебно-медицинска експертиза, като заключението по същата не е изготвено. След извършването и на други допълнителни действия по разследването, ще бъде извършен анализ на доказателствата и преценка за необходимите действия за правилното и законосъобразно приключване на разследването.

С оглед обективното и безпристрастно разследване по делото, Окръжна прокуратура - Бургас съобщава, че няма да коментира повече факти и версии до приключване на разследването и решаването на същото по същество.



Още по темата: общо новини по темата: 2
01.08.2017 »
01.08.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: