Разширяват канализационната мрежа на “Сарафово"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:32 / 08.01.2016
803
Община Бургас има готов одобрен проект и желание още тази година да стартира рехабилитация и разширяване на канализационната мрежа в "Сарафово". Очаква се отключване на европейското финансиране за новия програмен период 2014 - 2020. Това е от голяма важност за крайморския квартал, посрещащ всяко лято много туристи, а и постоянните му жители се увеличават бързо. Точно заради това Община Бургас строи там нова детска ясла, която е конструктивно готова. С новия бюджет трябва да се закупи и монтира цялото вътрешно обзавеждане и тя да отвори врати на 24 май.

През 2016 г. предстои реализацията на мащабен проект за брегоукрепване между Бургас и "Сарафово". Това ще позволи довършване на атрактивната велоалея, минаваща по същия маршрут.

Тази година ще бъде подобрено и транспортното обслужване на квартала. За тази цел ще се изгради ново обръщало, което позволява удължаване маршрута на автобус № 15.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бир...
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).