Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Разследвани за отвличане остават в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 07.04.2015Коментари (0)778
©
Апелативен съд - Бургас не уважи жалбата на Иван Митков, Иво Севов и Мартин Славов, и потвърди наложената им мярка за неотклонение задържане под стража. Това съобщават от пресцентъра на съда.

Те и още едно лице са обвиняеми по досъдебно производство за това, че около 10.30 ч. на 28.02.2015 г. на изхода на бензиностанция "Петров" в гр.Несебър, в съучастие, като извършители са отвлекли мъж от Нова Загора, като деянието е извършено по особено мъчителен или опасен за здравето на отвлечения начин, нанесен му е побой с ръце, крака и камъни по главата и тялото, поставен е в багажник на лек автомобил "Форд Мондео", и отведен в с.Кошарица. Като помагач при осъществяване на деянието е привлечена и жената на единия обвиняем. Тримата обжалваха постановения на 30.03.2015 г. от Окръжен съд - Бургас отказ да бъде изменена в по-лека взетата им на 03.03.2015 г. мярка за неотклонение.

Обвиняемият Митков и неговият защитник мотивираха искането с необходимостта той да полага грижи за многобройното си семейство. Защитата на Севов пледира, че опасността той да се укрие не е налице, тъй като има постоянен адрес и се грижи за майка си. Според пълномощника част от действията му били предизвикани от изваждането на нож от пострадалия. Защитата на Славов изтъква влошено здравословно състояние и необходимост от адекватно лечение, което не можело да се осъществи в условията на местата за лишаване от свобода.

Представителят на Апелативна прокуратура Бургас се противопостави на искането. Прокурорът заяви, че разследващите органи са извършили множество процесуално-следствени действия, с които по категоричен начин се установява, че обвиняемите са участвали в отвличане, като спрямо пострадалото лице е упражнено насилие и е проявена особена жестокост. Освободено е в резултат на своевременните действия на полицията. Налице е висока степен на обществена опасност на деянието и на дейците. Те вече са били осъждани и поведението им е ескалирало от кражби до по-тежки криминални престъпления, насочени и срещу човешкия живот. За Митков деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Наличието на постоянен адрес, нито трудовата и семейна ангажираност са възпрепятствали престъпната им дейност. Затова държавното обвинение намира, че са изпълнени законовите изисквания те да търпят най-тежката мярка за неотклонение.

Апелативен съд- Бургас като взе предвид доводите на жалбоподателите, доказателствата по делото и становището на прокурора, намери, че правилно и законосъобразно първата инстанция е отхвърлила жалбата на тримата. Въззивният съд установи, че жалбоподателите не посочват обстоятелства, обуславящи изменението на взетата мярка в по-лека. Всички доказателства по делото подкрепят обвинението и са непротиворечиви. Като правилен и обоснован се приема изводът на първоинстанционния съд, че деянието, в което са обвинени е тежко и предвиденото за него наказание е достатъчно да обоснове извод за опасност да се укрият. Апелативен съд Бургас приема, че необходимите на Славов медицински изследвания могат да се направят докато търпи мярка за неотклонение задържане под стража, а здравословното му състояние не може да бъде самостоятелно основание за изменение на наложената мярка. Определението на Апелативен съд -Бургас не подлежи на обжалване и протест.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: