Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Разясниха на ученици от Приморско как могат да станат полицаи
Автор: Екип Burgas24.bg 18:14 / 11.02.2019Коментари (0)1765
©
Час по професионално ориентиране с детайлно разглеждане на възможностите за работа в МВР се проведе днес в училище "Н.Й.Вапцаров" в Приморско с участието на ученици от 11-ти и 12-ти клас. Кариерното развитие бе разяснено от инспекторите от Детска педагогическа стая – Веселина Тодорова и Панайотка Михова и инспектора по превенция – Цветелина Рандева.

Основните въпроси, от които подрастващите се вълнуваха, бяха свързани с различните етапи от кандидатстването в МВР след завършено средно образование, както и възможностите за продължаване във висша образователна степен в Академията на МВР. Изрично бяха разграничени основните структурни звена в системата на вътрешното ведомство, спецификите на работата и различните предизвикателства, с които се сблъскват полицейските служители. Интерес предизвикаха позициите в сектор "Специализирани полиецйски сили" при ОДМВР – Бургас, както и в звеното по киберпрестъпления към сектор "Икономическа полиция", отново ситуирано в полицейската дирекция.

Подрастващите установиха, че критериите за кандидатстване в "Гранична полиция", жандармерията и пожарната се припокриват с изискванията за работа в "Охранителна" и "Криминална полиция", но съществуват специфични условия, с които изрично трябва да се съобразят, подавайки документите си в обявените конкурси. Особена заинтересованост от постъпване в системата на МВР демонстрираха девойките от училище "Н.Й.Вапцаров", в подкрепа на все по-голямата феминизация сред полицейските служители.

Подрастващите задаваха и въпроси, свързани с възможностите за работа в МВР при наличие на различно от специализираното образование – напр. психология или педагогика, като инспекторите Тодорова и Михова изчерпателно отговориха, позовавайки се и на своя личен опит в годините. 

Часът по професионално ориентиране и разглеждане на възможностите за работа в МВР се провежда за втори път в училището в Приморско, като целта е учениците да добият непосредствена информация при директна среща със служител от специфичната полицейска професия, както за различните видове ангажираност, ежедневните дейности и проблеми, така и за нужните квалификации и възможностите за кариерно развитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: