Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Рецепти от литературни шедьоври представиха ученици от Професионалната гимназия по туризъм
Автор: Иван Сотиров 10:19 / 25.03.2019Коментари (0)1880
©
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Презентация "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната", посветена на кулинарни рецепти от литературни шедьоври, представиха ученици от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм  проф. д-р  "Асен Златаров" Бургас. Разделени в пет отбора по двама възпитаниците на бургаската гимназия, под ръководството на своите преподаватели, приготвиха приказни "плодови тарталети" по Братя Грим,  плодови пастички на Пипи Дългото чорапче, ванилови кексчета а ла Александър Дюма,  любимите джинджифилови бисквитки с шоколад на Тюдорите а ла Филипа Грегъри и питки със сирене по Лев Толстой.

Гости на събитието  бяха народните представители Ивелина Василева и  Ася Пеева, Веселин Пренеров - общински съветник и журналист, Веселина Таралова - директор "Образование и демографски въпроси" от община Бургас, Тодор Стамболиев - омбудсман на община Бургас, Иван Иванов - председател на Бургаска туристическа камара,  Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Бургас, Марина Бошнакова – бизнесдама и др.

Поздравителен адрес беше изпратен от старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас и Росица Темелкова - председател на Окръжен съд - Бургас.

Домакините от получиха дар от народният представител Ивелина Василева, с който да обогатят училищната библиотека - книги с рецепти от традиционната българска кухня и кулинарните съвети на Гордън Рамзи.

Гости останаха впечатлени от професионалните умения на преподаватели и учениците и споделиха, че досега не са присъствали на подобно събитие. Те изразиха желание да бъде продължено и в бъдеще и да се прерасне в по-мащабно, за да покаже на бургаската общественост високия професионализъм, креативността и уменията както на учениците, така и на техните учители.

Презентацията "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната" е част от празничната програма, с която Професионална гимназия по туризъм  "Проф. д-р  Асен Златаров"отбелязва 60 години от създаването си. Празничните събития, посветени на юбилея ще акцентират върху професионалните  умения и артистичните  таланти на възпитаниците на гимназията.

Професионална гимназия по туризъм "Проф. Д-р Асен Златаров" е създадена  през 1959 г. като  Техникум  по обществено хранене, с директор - Фоти Маринов Неделчев и за своите 60 години  училището достойно защитава мястото си на образователна институция създаваща професионалисти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: