Регионален център-Бургас се включи в благородна кауза за ученик с нарушено зрение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:58 / 04.04.2017
2479
Специални педагози от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Бургас се включиха в благородната инициатива по набирането на средства за операция на ретината на 18-годишния Христо Тонев от Бургас. Целият екип от специални педагози, както и ръководството на Регионален център преведоха парични средства по банковата сметка на семейството на нуждаещият се от спешна медицинска помощ младеж.

На 28 февруари Христо Тонев се прибира от Търговската гимназия, където е ученик в 12 клас, и получава силни болки в дясното око и главата. След няколко дена безуспешно лечение в Бургас, заминава за град Варна в очна болница "Света Петка".

Прегледът е труден, поради болките, силното сълзене на очите и светлобоязън. Въпреки всичко лекарите виждат отлепяне на хориоидеята и изказват предположение за отлепяне на ретината. Назначава сe ново лечение и контролен преглед след седмица. След контролата се установява разкъсване на ретината и се препоръчва преглед и незабавна операция в София.

Родителите биват насочени към националната консултантка по офтамология и специалист по ретина професор доктор Ива Петкова. Тя дава становище, че операцията, която трябва да се извърши е изключително сложна и трябва да се направи в клиника в Белгия, град Антверпен, в най-скоро време, поради гигантското разкъсване на ретината. За родителите е непосилна сумата по операцията и учители и съученици на Христо от Търговската гимназия, както и ПГПНЕ "Гьоте", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ПГМЕЕ - Бургас са поставили дарителски кутии в сградите си за събиране на средства за операцията.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на семейството, може да го направи, като дари сума на:

IBAN: BG 77 IORT 7378 1000 9104 00

BIC: IORTBGSF

INVESTBANK

Николина Тонева


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).