Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ремонтираха Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас с 113 хил. долара
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 16.11.2018Коментари (0)16395
Изключително емоционално бе открит днес след ремонт Центърът за специализирана образователна помощ в Бургас. С артистичните си изпълнения децата трогнаха всички, събрали се да разгледат обновените помещения на сградата, известена преди като Помощно училище "Отец Паисий", предаде репортер на Burgas24.bg.

На официалното отриване присъстваха заместник- посланикът на САЩ Джъстин Фридман, кметът на Бургас Димитър Николов, неговият заместник Йорданка Ананиева, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и др.

В ремонта на Центъра бяха инвестирани 113 000 долара  от Правителството на САЩ. В него се осигурява ежедневна помощ на 94 деца със специални нужди. Ремонтът включва цялостно обновяване на всички тоалетни на първия етаж, ремонт на физкултурния салон, изграждане на рампа за инвалидни колички, монтаж на външен асансьор, подмяна на входната врата и монтиране на навес на главния вход на сградата.

"Убеден съм, че партньорството ни с посолството на САЩ ще продължи. Партнирахме си за възстановяването на полуразрушената сграда на 24-ти черноморски пехотен полк в Морската градина, която днес е Дневен център за младежи с увреждания. Искрено съм щастлив, че тази подкрепа дава възможност ние да направим услугите за нашите деца още по- достъпни и още по- качествени. Това нямаше да е възможно, ако Бургас не притежаваше всеотдайността и таланта на специалистите, които работят  с децата със специални образователни потребности. Родителите, които ни се доверяват всяка година, се увеличават. Това показва едно огромно доверие. Подобряването на материалната база е нещо много хубаво, но ако го няма човешкото, голямото сърце на възпитателите и специалистите, услугата нямаше да е качествена и пълноценна. За мен е чест, че съм част от този изключително ценен проект", каза кметът Николов.

"Ние сме тук заради децата, те са най-важните. Благодаря ви за топлия прием, за мен е чест да бъда в Бургас с всички вас и да празнуваме още един успешен проект. Като баща на четири деца, едно от които със специални образователни потребности, вярвам, че децата символизират надеждите на нашите общества. Чрез инвестиране в центрове като този, ние инвестираме в бъдещето. Този център  е резултат на усърдна работа на много хора. Заедно ние предоставяме една достъпна среда за децата със специални потребности. За нас беше удоволствие да си партнираме с Община Бургас. Нека тази сграда служи на децата на Бургас и България като център за подкрепа", заяви в приветствието си заместник-посланик Фридман.

Проектът за ремонт на Центъра е пряко свързан с наскоро обновения Дневен център за младежи с увреждания, който също беше ремонтиран със средства на правителството на САЩ. От 2010 г. правителството на САЩ е инвестирало около шест милиона долара в проекти за хуманитарна помощ в България. Програмата за хуманитарна помощ обединява усилията на американски военнослужеши и български общини в сътрудничество по значими проекти. Освен това по тази програма Правителството на САЩ си партнира с неправителствени организации и местни компании за осъществяването на проектите в съответствие със стратегията за социално и икономическо развитие на България.

Повече вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: