Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ремонтират детските отделения на УМБАЛ Бургас
Автор: Иван Сотиров 15:51 / 06.02.2024Коментари (0)568
© Burgas24.bg
Община Бургас да заложи в Бюджет 2024 финансови средства в размер на около 70 хил. лв. за ремонт на Първо и Второ отделение по Педиатрия на УМБАЛ Бургас. Това предлагат общински съветници от КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, установи справка на Burgas24.bg.

УМБАЛ Бургас разполага с две детски отделения, осигуряващи денонощна квалифицирана медицинска помощ при всички заболявания при лица под 18-годишна възраст – Първо Отделение по педиатрия, ситуирано на трети етаж в Хирургичния корпус на болницата, полагащо медицинска грижа за децата под 1 годишна възраст и Второ Отделение по педиатрия, ситуирано на четвърти етаж в същия корпус, където се лекуват деца между 1 и 18 години, разполагащо с единствените на територията на Община Бургас специалисти по детска кардиология и детска ендокринология.

Педиатричните клинични пътеки, които се изпълняват  и финансират по договор с НЗОК във връзка с положените грижи за лечението при заболявания в детска възраст, подлежащи на стриктен контрол от РЗОК, са с ниска финансова стойност и често излекуването на пациента под 18 годишна възраст многократно надвишава стойността на клиничната пътека. Основният финансов  приход на УМБАЛ Бургас са средствата, изплатени от НЗОК. С тях болницата заплаща работните заплати, разходите за осигуровки, стреми се да поддържа високо ниво на предлаганата услуга чрез скъпоструваща високотехнологична медицинска апаратура, амортизации, текущи ремонти. За съжаление част от придружителите на децата са недобросъвестни и често рушат наличното оборудване в стаите, замърсяват стените, дори на изписване липсва част от оборудването в баните. Това създава затруднения в поддържането на идеалното състояние на болничните стаи и често се случва  родители да споделят с недоволство за състоянието на  материално-битовите условия в отделенията. Основен ремонт на двете педиатрични отделения е правен преди 10 години, а регулярно се извършват освежителни ремонтни дейности със собствени средства на Болницата.

"Предлагаме в Бюджета на Община Бургас за 2024 г. да бъде заделен ресурс в размер на 70 000 лв., с които по предварителни разчети биха могли да бъдат извършени ремонтни дейности в двете детски отделения. Грижата за здравето и живота на децата на Бургас са основен приоритет във всички стратегически документи за развитието на общината, включително и в Програмата за демографско развитие на Бургас. Инвестицията в педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас ще подкрепи постигането на тези приоритети и ще позволи лечение на децата от общината и областта в по-добри условия още преди да бъде завършено изграждането на общинската Детска болница в Бургас“, се посочва в докладната записка.

УМБАЛ Бургас е най-голямата болница на територията на Югоизточна България. Съгласно разрешение за лечебна дейност УМБАЛ Бургас осъществява диагностика и лечение на заболявания, когато лечебната цел не може да се постигне в условията на извънболнична помощ. Акредитационната оценка на болницата е отлична – 5 и е за срок от 5 години за цялостната дейност на лечебното заведение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Шеф Токев хванат да шофира пиян
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: