Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Репродукции на картини от руски художници съживяват героизма от Руско-турската освободителна война
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 30.01.2018Коментари (0)2072
©
Впечатляваща изложба с репродукции на оригинални картини от известни руски художници ще бъде открита в Бургас на 1 февруари, четвъртък, от 18.00 часа в БХГ "Петко Задгорски". Експозицията е посветена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. и е първото събитие от богатата празнична програма, с която ще бъде отбелязано Освобождението на Бургас.

Изложбата представя 38 репродукции на картини на руски художници от този период, които много точно отразяват преломни и драматични моменти от войната. Те са придружени с указателни постери с описание на военните действия. Посетителите ще могат да видят платна на Алексей Кившенко, Василий Верешчагин, Василий Поленов, Николай Оренбургски, Егор Ботман и др.

Организатори на вълнуващата експозиция са Национално движение "Русофили", Община Казанлък, Община Бургас и Бургаска художествена галерия.

Благодарение на съвременните технологии всяка репродукция е изработена от висококачествени материали, което дава възможност да се постигне изображение изключително близко до оригинала. Запазена е уникалността в структурата, маската на четката и нюансите в живописните техники, използвани от авторите.

Изложбата представлява ретроспекция на най-важните епизоди от Руско-турската освободителна война. От платната оживяват отново решаващите битки и вълнуващите моменти на военната кампания и героизма на руските войници и българските опълченци.

В нея могат да се видят репродукции на картините "Генерал Скобелев на бял кон" на Николай Дмитриев-Оренбургски, "Император Александър II" на Егор Ботман, "Генерал Йосиф Гурко в Балкана" на Павел Ковалевски, "Шипка-Шейново. Скобелев при Шипка" на Василий Верешчагин и др. Платната представят един неповторим, драматичен и величествен разказ за героизма на руси и българи в една война за победа на общия славянски и православен дух.

Оригиналите на картините са част от постоянните колекции на различни градове в Русия - Минск, Киев, Москва, както и от частни колекции по цял свят. Някои от тях са рисувани по оригинални фотоси от самата война.

Изложбата ще бъде открита на 1 февруари /четвъртък/ от 18:00 часа в БХГ "Петко Задгорски" и може да бъде разгледана до 16 февруари.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: