Решават за тарифите на такситата в Бургас! Ще ни возят ли по скъпо?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:10 / 23.10.2020
1612
Таксиметровите услуги в Бургас по всяка вероятност няма да поскъпнат. Общинският съветник Евелина Михалева предлага максимална цена за таксиметров превоз на пътници за дневна и нощна тарифа на един километър пробег да остане в размер на 1,20 лв., валидна за територията на Община Бургас. Минималната също няма да бъде променяна – 75 ст. за дневна и 85 ст. за нощна тарифа. Местният парламент ще вземе това решение на следващото си заседание, установи справка на Burgas24.bg.

Всяка година Общинският съвет определя тези цени, които се актуализират най-малко веднъж годишно. През декември 2018 г. е решено минимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег да бъде 0,75 лв. за дневна тарифа и 0.85 лв. за нощна тарифа и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег за двете тарифи — дневна и нощна - в размер на 1,20 лв., валидни за територията на Община Бургас.

Тъй като няма постъпили  предложения от браншовите организации за промяната им и през изминалата година няма рязко повишаване на цените на горивата, предложението е да се запазят същите цени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).