Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Решено: Две бургаски гимназии ще имат нов учебен корпус!
Автор: Иван Сотиров 12:04 / 30.11.2021Коментари (0)768
©
Математическата и Френската гимназия ще имат нов училищен  корпус. Това реши преди минути Общинският съвет на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

"В Математическата гимназия се обучават 1027 деца, разпределени в 39 паралелки. 907 ученици  в 35 паралелки учат в Гимназията ромнаски езици. Ако този корпус не се изгради, ще бъдем поставени през изключително неприятен въпрос – за намаляване на приема в тези училища. Решението е сега изпреварващо да вземем решението за изграждането на корпуса", каза пред колегите си общинският съветник инж. Виолета Илиева.

Както Burgas24.bg съобщи вече има изготвен проект. Днес Общинският съвет гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Новият корпус ще се използва от учениците и на двете гимназии. Той ще осигури възможност за преминаване към едносменен режим, модерна среда за обучение, ще повиши възможностите за избор на занимания по интереси, които да насърчават и развиват творческите способности на децата.

Учебната сграда е проектирана да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното ниво и по 10 на първи и втори етаж.

На партерния етаж ще са разположени аудитория с възможност за самостоятелно използване, кътове на открито под козирките на сградата за социални контакти между учениците, спорт и експозиции с възможност за зареждане на мобилни устройства, покрити площадки за тенис на маса и велосипеден паркинг с възможност за зареждане на тротинетки.

На първия и втория етаж ще има обособени мултифункционални кътове за почивка и комуникации учителска стая и две компютърни зали.

Класните стаи и компютърните кабинети ще са оборудвани с индивидуални работни места за всеки ученик. Целта е да се осигури възможност за модулно групиране и разместване на работните маси в работни кътове и възможност за организиране на различни сценарии на провеждане на учебните занимания.

Във всяка стая ще се поставят станция за дезинфекция, разположена непосредствено до входа на помещенията, и кошове за разделно събиране на отпадъци. За всеки ученик е предвидено лично шкафче. В класните стаи и компютърните кабинети ще имат изводи за монтаж на мултимедийно устройство, мултимедийна дъска и зоново осветление. Осигурена е възможност за затъмнение на пространството посредством щори. Работното място за учителя ще е оборудвано с електрическо захранване и кабелна връзка към локалната училищна мрежа.

Учителската стая ще разполага със заседателна маса с 30 места. За обезпечаване на педагогическата ще има работно място с компютър, копирна техника и кабелни връзки към локалната училищна мрежа.

За хората с увреждания са предвидени самостоятелни санитарни възли. Всички нива в сградата ще бъдат свързани с асансьор.

Покривът на сградата ще бъде мултифункционален и ще предлага възможност за различни занимания. Той ще разполага с открита площадка за отдих по време на междучасията, кът за общуване на открито, инсталационни площи и складово помещение. Покривното пространство ще бъде обезопасено с предпазна ограда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: