Решено: Най-възрастните бургаски пенсионери ще пътуват без пари в почивните дни

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
11:35 / 27.11.2019
7806
Бургаските пенсионери, навършили 75 години, ще пътуват безплатно през почивните дни и през уикендите с градския транспорт на Бургас. Това решиха преди минути общинските съветници, предава репортер на Burgas24.bg.

Предложението бе на зам.-кмета в Община Бургас Красимир Стойчев. В мотивите си той посочи, че ако имат възможност да пътуват без пари с "Бургасбус" най-възрастните бургазлии ще могат да участват по-активно в организирани събития и мероприятия и ще бъдат по-мобилни.

Манол Тодоров от ДБГ предложи възрастта да падне от 75 на 70 години. Стойчев оспори това искане, като заяви, че сумата за понижаване на възрастта ще бъде проблем. И добави, че в момента има възможност за подпомагане на 3000 пенсионери с пенсионерски карти, които отговарят на възрастовото ограничение.

"Пенсионерите са една от прослойките, които имат нужда. Ще подкрепим решението за 75 години, понеже изглежда социално, но нека бъде гласувано и това за 70 години", заяви пред колегите си Живко Табаков.

Кметът Николов отбеляза, че след анализа на паричните потоци в бюджета на общината е преценено, че тези средства бяха компенсирали средствата за тази възрастова група. Той бе категоричен, че ако има други предложения за възраст, то трябва да се извърши нов анализ.

Съветниците приеха компенсацията, която да се предоставя на превозвача от общинския бюджет, да е определена на база две пътувания на ден, което за месеца формира сумата от 20,80 лева.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).