Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Решено: "Синята" зона се настанява на още улици в Бургас! Промените в част от "зелената" са факт!
Автор: Иван Сотиров 14:16 / 23.02.2021Коментари (1)1341
©
"Синята" зона ще обхване нови улици в Бургас. Също така натоварени участъци от нея през летния сезон ще преминават в режим "зелена" зона и обратно. Това решиха с 35 гласа "за", 1 "против" и 11 "въздържал се" бургаските общински съветници, предаде репортер на Burgas24.bg.

Точката, залегнала в дневния ред, предизвика разгорещена и продължителна дискусия. Стоян Грозев от ДБГ припомни, че при дебати в годините назад, свързани със "синята" зона, с колегите му нееднократно са предупреждавали, че разширяването й ще доведе до "ефекта на доминото". "Не знам защо отговорните за това лица продължават да се заблуждават, че това е решението на проблема с паркирането в града и не признаят, че основното и водещото за тях е да се попълнят приходите чрез обособяването нови зони. Спирането на презастрояването е далеч по-ефикасна стъпка от това да направим целия град една платена зона за паркиране", заяви Грозев. Той обаче се обяви "за" промените в "зелената зона".

"Това не е най-оптималното решене. Но конкретно за една от зоните (тази между улиците "Дунав", "Демокрация" и "Стефан Стамболов") бе предложено да се изгради надземен паркинг, но жителите с подписка се отказаха от него", посочи колегата му Станимир Апостолов.

Георги Дракалиев контрира Грозев, като посочи, че в к-с "Възраждане няма презастрояване. "Това е район със строителни кооперации, изградени на мястото на стари къщи. Единият вариант там е да се изградят етажни паркинги, които обаче не бяха одобрени от гражданите. Другият е да се въведе регулация чрез платено паркиране", добави той.

"Какво правим – избутваме колите извън центъра. Създаваме привидно ред. Бих подкрепил докладна в частта, в която "синята" зона през летните месеци става "зелена", посочи Манол Тодоров, който предложи точката да бъде разделена на две – за разширяване на "синята" зона и за промените, касаещи "зелената". Това обаче бе отхвърлено от ОбС – Бургас. Той изтъкна и че част от улиците, попадащи в зона за платено паркиране, са в плачевно състояние.

Последното бе репликирано от Калояна Живкова, която изтъкна, че една част от улиците във "Възраждане" са реконструирани, като е подменена канализацията, положен е асфалт и са обособено паркоместа. Тя припомни, че в Бюджет 2021 са заложени немалко улици в същия жилищен комплекс.

Живко Табаков заяви, че ще подкрепи докладната записка в частта за "зелената" зона, тъй като това дава равенство между бизнесите по крайбрежната алея. "Когато обаче говорим за разширяване на "синята зона не приемам доводите на колегите от ГЕРБ. Това само по себе си е неефективно, ефектът на домитото заработи още преди години. Гражданите плащат своите данъци и това, което получават от Общината, са стикери след заплащане. Това води неравенство, тъй като на други места паркирането не е платено, добави той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.02.2021 г.
0
 
 
След 5 години следват целия Лазур и Зорница
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: