Решено! Строят нов корпус към училището в "Сарафово"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:28 / 20.12.2021
895
Единодушно  общинските съветници гласуваха Община Бургас да отправи писмено искане до Министерството на образованието и науката за осигуряване през 2022 година на средства от държавния бюджет в размер на 3 245 500 лева за изграждане на нов корпус на ОУ "Христо Ботев“ в "Сарафово", предаде репортер на Burgas24.bg.

Училището на огромна нужда от пристройката, каза пред съветниците зам.-кметът в община Бургас Йорданка Ананиева. Тя припомни, че Община Бургас е единствената в страната, която със собствени средства строи училищна инфраструктура. И изтъкна, че е важно Община Бургас да получи финансов ресурс от държавата, който се предлага за изграждане на училищна инфраструктура.

 Учениците в момента се обучават на две смени поради недостиг на класни стаи. В училището няма физкултурен салон, а учениците използват приспособени класни стаи за провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт. В момента училището разполага с общо 9 стаи, от които една е превърната в трапезария за обедно хранене. През учебната 2021/2022 година паралелките в училището са 11, което налага двусменен режим за учениците от V , VI и VII класове. Средна пълняемост на паралелките е 25 ученици.

Новият корпус ще се състои от 2 части -  3-етажна постройка с монолитна стоманобетонова конструкция и физкултурен салон, решен като едноетажна постройка с метална сглобяема конструкция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Да хванеш 120 кг шаран в Бургас и да ти излезе солено
Уникални кадри от нашето море
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).