Решено е! Екстрадират Елена Удря

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:12 / 10.06.2022
810
След два месеца съдебен процес Апелативният съд в София връща окончателно в Румъния бившата министърка на туризма Елена Удря. Тя трябва да изтърпи присъдата си от 6 години затвор за корупция. Бившият румънски министър ще търпи присъдата си в женския затвор до Букурещ, информира Нова тв.

В съдебната зала румънката обяви, че присъдата й е политическа. Посочи още, че разследването срещу нея първоначално е било прекратено, но след Лаура Кьовеши е оглавила антикорупционната дирекция през 2013 година то било възобновено. Удря е осъдена за вземане на подкуп и злоупотреба със служебно положение. На излизане от Апелативния съд бившата министърка имаше надежда, че магистратите няма да я пратят в румънски затвор. "Очаквам справедливо решение", каза тя.

На въпрос кои са нейните опоненти в Румъния, Удря отговори: "Тези, които изпълняват важните функции в държавата". Това беше и основната й теза пред българския съд, която не издържа.

Бившата министърка беше задържана на граничния пункт "Кулата" преди 2 месеца. Напуснала е Румъния легално с кола през Гюргево часове преди съдебното решение. Освен министър, Елена Удря е била и кандидат за президент на Румъния. Била е съветник и на президента Траян Бъсеску.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).