Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Решетки за каналджията Венцислав, който опита да прегази граничен полицай край Атия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 12.07.2022Коментари (0)902
©
Районен съд – Бургас задържа под стража трафиканта на мигранти, който си спретна гонка с полицията и за малко да прегази граничен полицай край Атия.

Ето какво съобщиха от пресцентъра на съда:

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Венцислав И., обвиняем за трафик на бежанци.

Венцислав И. е привлечен като обвиняем за това, че на 09.07.2022 г., на разклона на хижа "Странджа", на кръстовището на с. Атия и ВМБ-Атия, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал 7 лица, всичките граждани на Сирия, да преминат през страната в нарушение на закона - чл. 19, ал. 1, т. 1 от ЗЧРБ - "Чужденец, който влиза в Република България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава: редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима, съгласно Регламент (ЕО) № 539/2001 г. на Съвета от 15 март 2001 година ", като деянието е извършено, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил марка "Мерцедес", собственост на М. Ф. и по отношение на повече от едно лице (престъпление по чл.281, ал.2, т. 1, предложение 1-во и т.5, вр. с чл. 281, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК).

Бургаският районен съд прие, че е налице първата предпоставка за взимане на МНО "Задържане под стража", а именно, обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание "Лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че Венцислав И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като видно от наличната по досъдебното производство справка за съдимост, Венцислав И. е осъждан и то именно за извършване на престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК /каквато е и настоящата квалификация/, а изпитателният срок по това осъждане е изтекъл преди по - малко от година. Районен съд – Бургас отчете и факта, че от материалите по делото става ясно, че обвиняемият не е изпълнил при залавянето му заповед на органите на реда да спре и подаден му сигнал със "Стоп - палка", което е принудило полицейските служите да предприемат преследване. Налични са данни и за извършване на опасни маневри, осъществени в близост както до други МПС-та, така и в непосредствена близост до полицейските служители. По този начин обвиняемият грубо е нарушил и ЗДвП, като е поставил в опасност живота и здравето както на себе си, така и на превозваните от него лица, служителите на МВР и останалите участници в движението.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: