Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Решиха: Северната дъга на Бургас ще е приоритетен проект
Автор: Екип Burgas24.bg 14:10 / 20.01.2014Коментари (0)1316
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Северната дъга на Бургас ще е приоритетен проект решиха на днешната си среща кметовете от и народните представители от Бургаски регион при срещата с управителя на Бургаска област Павел Маринов. Предложение за това направиха, част от кметове и народният представител от ДПС Дурхан Мустафа, около чието мнение се обединиха всички останали.

На втората среща днес по повод подаването на проекти от местно значение, с които ще кандидатства за финансиране от инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" кметовете редуцираха своите предложения от миналия път. Причината е, че повечето от ръководителите на общините в Бургаска област представиха по няколко проекта, като необходимият финансов ресурс за осъществяването им бе близо 170 милиона лева, а финансовата рамка на програмата, предназначена за общините в цялата страна е 350 милиона лева.

"Тъй като става дума за пари, които са отделени от бюджета за тази година нека да се съобразим с общото положение и да помислим, кой от тези проекти ще развърже най-много социални дейности и работни места, и кой може да бъде показан като приоритетен за общината на фона на регионалното развитие, защото ние не знаем кои ще бъдат проектите предложени от министерствата и националните агенции за финансиране на регионално ниво", каза управителят на Бургаска област Павел Маринов в началото на срещата. Първи се изказа кметът на Созопол Панайот Рейзи, който съобщи, че ще намали готовите девет проекти предложения на две.

Проектите, които официално община Созопол ще подаде за разглеждане на междуведомствената комисия ще е за строителство на детска градина в с. Равадиново за 690 000 лева, а вторият за изграждане на паркинг и футболно игрище в гр. Созопол, за 2 200 000 лв. Рейзи, каза че един от мотивите му да намали проектите, е фактът че те трябва да се реализират в рамките на календарната година, а обществените поръчки отнемат доста време.

"Смятам че с. Равадиново е стратегическо за община Созопол, а изграждането на тази нова детска градина ще има наистина сериозен социален ефект.Второто предложение, което остава е за изграждането на паркинг и футболно игрище в гр. Созопол. Това ще има ефект върху спортния туризъм в общината. Не трябва да забравяме, че през 2015 година гр. Созопол ще е един от шестте центъра в държавата ни където ще се проведе футболното европейско първенство за юноши до 17 г. Ако бъдат отпуснати парите и правителството и гражданите ще видят ефекта на тези средства,които ще бъдат заделени от държавния бюджет", каза кметът на Созопол Панайот Рейзи. Повечето от кметовете последваха примера му и оттеглиха, част от предварително обявените за финансиране проекти.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: