Ресурсните учители в Бургас със символичен протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:22 / 27.01.2015
1193
Ресурсните учители в Бургас провеждат символичен протест срещу Проектозакона за предучилищно и училищно образование от Комисията по образование и наука в Народното събрание, каза Нели Андреева, координатор на Националната асоциация на ресурсните учители за Бургаска област.

Андреева каза, че ресурсните центрове са обслужващо звено, на подчинение на МОН. Тя уточни, че в новия закон за училищно и предучилищно образование, който е внесен сега в 43-то НС, се предвижда да бъдат премахнати ресурсните центрове и да бъдат изградени към общините, центрове за подкрепа за личностно развитие.

"Ресурсните учители ще бъдат назначавани към тези центрове или директорите на училищата ще могат да си назначават ресурсни учители. Ние сме за запазване на ресурсните центрове като държавни и да не бъдат премахвани. Смятаме, че сега ресурсните центрове са с по-добра организация на обучението" ,каза Андреева. Притесненията на ресурсните служители са, че може да се получи недостиг на ресурсни учители на определени места, като малките общини. Андреева посочи че, основното им искане е ресурсните центровете да останат държавно обслужващо звено. Тя допълни, че до края на седмицата стачката ще бъде символична със лентички и подписка, и че се очакват указания за по нататъшни действия от координационния съвет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).