Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Революцията на уличната храна превзема Бургас това лято
Автор: Иван Сотиров 10:21 / 01.04.2019Коментари (2)1611
©
STREET FOOD културата е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, а вече можем смело да я посрещнем и в България.

В нейна чест Пловдив, Бургас и Варна ще обогатят културните си програми с нов градски фестивал - Street food & Art Festival. В рамките на няколко дни фестивалът ще обедини няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда - кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

Блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от ТВ предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане!

"Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. STREET FOOD културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура"- споделя Николай Тодоров, автор на Street food & Art Festival идеологията.

Локациите в градовете също са специално подбрани. През 2019,  Пловдив е Европейска столица на културата, а паркът около Гребната база освен едно от любимите места на пловдивчани, от 1 до 4 юли 2019 ще се превърне в кулинарна фестивална зона.

От 7 до 11 август 2019 Бургас също ще стане дом на STREET FOOD културата като това ще е и един от най-мащабните Street Food & Art фестивали у нас. На територията на Пристанище Бургас ще посрещнем десетки участници, артисти и кулинари, очакваме гости и от близки балкански страни. А в последния фестивален ден, в Бургас ще бъде домакин на първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/  за България. Състезание,  което ще излъчи българския представител за Големия финал в Малмьо, Швеция в края на септември.

А от 28 август до 1 септември 2019 Варна ще поеме кулинарната щафета като приюти второто издание на Street food & Art Festival "Кино и Храна" в зоната на Аквариума в Морската градина. Очакваме феновете на кулинарното изкуство да надвишат миналогодишните посетители, които бяха над 15 000!

Фестивалът е с вход свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В това да се ядат боклуци на улицата няма никаква култура.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: