Рибари налитат на бой срещу еколог на закрита среща за делфините

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:19 / 27.07.2016
1328
Представители на рибарски сдружения скочиха на Атанас Русев от сдружение "Да запазим плажа Корал" по време на среща за умрелите делфини, която се проведе в Бургас днес, съобщава "24 часа".

Представители на медиите не бяха допуснати в залата, а от пиар отдела на земеделското министерство обясниха, че такива са разпорежданията.

Срещата се състоя в сградата на регионалната инспекция по рибарство и аквакултури.

Напрежението е ескалирало когато Атанас Русев е заявил, че изобщо не е обвинявал рибарите за смъртта на делфините.

"Някои не издържаха и скочиха, хванаха го за яката, защото Русев изрече откровени лъжи", разказа пред 24 часа участник в срещата.

Рибари веднага показали запис от срещата на Русев с премиера Бойко Борисов на 21 юли, на която се дискутира темата за вината на рибарите и евентуална забрана за улов на определени места, свързани с популацията на делфините. На нея присъствали и хора от "Зелени Балкани".

"Министерството си изми ръцете с мен, аз не съм обвинявал нашите рибари. На срещата с Борисов заявихме, че основна причина за смъртта на делфините са бракониери от Турция, Румъния и Украйна, които ловят калкан с модерни и бързи лодки", обясни Русев.

Той сподели още, че е безкрайно разочарован от нивото на институциите, участвали в срещата. "От тук нататък ще поддържам връзка по темата само с г-н премиера", отсече Русев.

Присъствалите на срещата в ИАРА Бургас днес излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министрите на земеделието и околната среда, в което се настоява да не се допускат изказвания на еколози, които всяват разкол в обществото и заблуждават правителството.

В откритото писмо участниците в срещата, инициирана от земеделското министерство, категорично се противопоставят да се вменява вина на рибарите за смъртта на делфините.

Необходимо е да се изследват всички възможни причини и то с научни методи, се казва още в отвореното писмо.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).